Εργασία

Οι ξένες γλώσσες παραμένουν «διαβατήριο» για την αγορά εργασίας

shutterstock_599906114

Ιστοσελίδες για δωρεάν μαθήματα

Οι ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα τα Αγγλικά ήταν και παραμένουν βασικό διαβατήριο για να βρει κάποιος δουλειά. Ωστόσο, στην εποχή της τεχνολογίας έχει αλλάξει σημαντικά ο τρόπος διδασκαλίας των ξένων γλωσσών. Το internet πλέον δίνει τη δυνατότητα να έρθει κάποιος σε επαφή με μια άλλη γλώσσα εκτός της μητρικής του, ακόμη και δωρεάν. Η «Χρυσή Ευκαιρία» συγκέντρωσε τις πιο ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες που παραδίδουν μαθήματα Αγγλικών, και όχι μόνο, και σας τις παρουσιάζει:

−Μαθήματα Αγγλικών με το BBC Learning English (http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/). Το BBC προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων που σας βοηθούν να μάθετε την ξένη γλώσσα που ανοίγει πόρτες στην παγκόσμια αγορά.

−Μαθήματα Αγγλικών με το http://www.click-me.gr/ekpaideysi-menu/agglika-menu.html. Μια ομάδα καθηγητών και φοιτητών ετοιμάζει χρήσιμο υλικό για την αγγλική γλώσσα και το προσφέρει δωρεάν.

−Όσοι δεν ξέρουν καθόλου Αγγλικά, μπορούν να απευθυνθούν στο http://www.hugosite.com/, το οποίο διαθέτει 365 video στο Youtube. Μία τέτοια εκπαίδευση θα τους βοηθήσει σίγουρα να συνεννοούνται αρκετά καλά, σε πρώτη φάση.

−Και το https://www.youtube.com/user/duncaninchina προσφέρει μαθήματα Αγγλικών −ιδιάιτερα όσον αφορά στην ακουστική− μέσα από ευχάριστα και διασκεδαστικά video στο Youtube.

−Για όσους ξέρουν τα απολύτως βασικά ή έχουν ξεχάσει όσα έκαναν στο φροντιστήριο, ένα καλό εργαλείο για να φρεσκάρουν ή να μάθουν γραμματική και συντακτικό στην αγγλική γλώσσα είναι και το http://www.englishlearner.com/.

−Η ιστοσελίδα https://www.busuu.com/en δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης διαφόρων ξένων γλωσσών, όπως: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Πολωνικά, Τούρκικα, Αραβικά, Ιαπωνικά και Κινέζικα.

−Μαθήματα Γερμανικών παραδίδει το http://www.deutschakademie.de/online-deutschkurs/griechisch/ και

−Μαθήματα Τουρκικών έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω του http://turkish.pgeorgalas.gr/. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη και ιδιαίτερα περιεκτική ιστοσελίδα εκμάθησης Τουρκικών.

Επιμέλεια: Μίνα Μπαγιώτα

Σχολιάστε το!

×
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο!