business news

Απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες με οικολογικές απολυμάνσεις – απεντομώσεις

Ο καιρός ξεκίνησε να φτιάχνει και ήδη έχουμε “φορέσει” την καλοκαιρινή μας διάθεση. Αυτό που ίσως μας αποσυντονίζει αυτή την εποχή είναι η εμφάνιση και η αναπαραγωγή ενοχλητικών “επισκεπτών” όπως κουνούπια, μυγάκια, κατσαρίδες και άλλα ενοχλητικά ζωύφια. Είναι λογικό καθώς οι κήποι και η φύση ανθίζουν να ευνοείται η εμφάνιση και η εξάπλωση τέτοιων οργανισμών που μπορούν και ζουν σε αστικό και ημι-αστικό  περιβάλλον.

1-apolimansi

Η επιτυχημένη απολύμανση

Για την εξολόθρευση τους όμως ή για να το ορίσουμε πιο σωστά την μείωση του πληθυσμού τους, θα χρειαστείτε σίγουρα μια επαγγελματική λύση που θα είναι ολοκληρωμένη και θα έχει την ανάλογη επιτυχία. Καλό θα είναι να βεβαιωθείτε πριν κάνετε μια απολύμανση ότι η εταιρία ή οι τεχνικοί που θα έρθουν χρησιμοποιούν οικολογικά προϊόντα φιλικά τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον και τα κατοικίδια σας. Είναι σημαντικό λοιπόν να ρωτήσετε για την πιστοποίηση των προϊόντων που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες για να γνωρίζετε την καταλληλότητα τους.

Για την μείωση του αριθμού των εντόμων και των ζωύφιων αυτών χρησιμοποιούνται σύγχρονες ψεκαστικές μέθοδοι είτε σε τοπικό σημεία οπού υπάρχει έντονο το πρόβλημα είτε σε μεγαλύτερες επιφάνειες για προληπτικούς λόγους. Υπάρχουν βέβαια πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των εντόμων και διαφέρουν ανάλογα με το έντομο και την περίπτωση με πιο συνηθισμένο τον ψεκασμό που αναφέρθηκε παραπάνω. Βέβαια, ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι με μια απολύμανση δεν ησυχάζετε για πάντα από το φαινόμενο αλλά εάν η περιοχή σας έχει ζήτημα οι συχνές απεντομώσεις συνιστώνται.

Απεντόμωση κατσαρίδας

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται μετά την εφαρμογή της απεντόμωσης όπου οι περιοχές εφαρμογής δεν πρέπει να πλυθούν για τουλάχιστον 10 μέρες και ίσως περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα. Ειδικότερα, για την απεντόμωση από τις κατσαρίδες χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωμα των ψεκασμών κάποια ειδικά  gel και η δράση του μπορεί να διαρκέσει εώς και 5 φορές περισσότερο από ένα ψεκασμό. Παρόλα αυτά, ο ψεκασμός είναι αυτός που θα ελαττώσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών. Πιο συγκεκριμένα η απεντόμωση με ψεκασμός στο κεντρικό φρεάτιο της αποχέτευσης θα φέρει πολύ σημαντικότερα αποτελέσματα σε σχέση με το gel το οποίο στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να αποδώσει.

Μυοκτωνίες

Όσον αφορά τις μυοκτονίες, δηλαδή την αντιμετώπιση των τρωκτικών, θα μπορούσαμε να τις εντάξουμε στην κατηγορία της απολύμανσης καθώς είναι μια διαδικασία απολύτως απαραίτητη είτε μένετε σε πολυκατοικία είτε σε μονοκατοικία. Στην πολυκατοικία οι πιο συχνές εστίες τρωκτικών είναι τα ακατοίκητα για μεγάλο διάστημα σπίτια που όμως μπορούν να επηρεάσουν άμεσα και το δικό σας. Στις μονοκατοικίες οι αιτίες εμφάνισης είναι προφανείς.

Εκεί οι μέθοδοι απολύμανσης που χρησιμοποιούνται είναι διαφορετικές και επικεντρώνονται στην σταδιακή μείωση του πληθυσμού των αρουραίων και των ποντικών. Τέτοιες είναι οι παγίδες, αντπηκτικά δολώματα και ειδικές φάκες.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα έντομα και θέλετε να προχωρήσετε σε απεντόμωση τότε στο myConstructor θα βρείτε οικονομικά και πιστοποιημένα συνεργεία για απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες.

Δείτε περισσότερα στο myConstructor.gr

 

Σχολιάστε το!