business news

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό!

Καθαρισμός Σαλονιού

Εάν είστε σαν τη πλειοψηφία των Ελλήνων, το πιο πιθανό είναι ότι θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι η μέρα έχει πολύ λίγες ώρες τελικά για όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε.

Με τα παιδιά και τη δουλειά και όλες τις υποχρεώσεις ποιος έχει όχι μόνο το χρόνο αλλά και την ενέργεια να ασχοληθεί με το καθαρισμό σαλονιού?

Ξέρετε όμως πόσο κακό κάνουμε στην υγεία μας που παραμελούμε τον τακτικό και επιμελή καθαρισμό του χώρου που περνάμε τον περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας?

ΑΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Μπορεί οι περισσότεροι από μας να ξεχνάμε ότι το σαλόνι μας μπορεί να φαίνεται καθαρό γιατί ίσως το διατηρούμε σε μια τάξη. Ωστόσο η αλήθεια απέχει πολύ. Στο σαλόνι μας κρύβονται πάρα πολλοί κίνδυνοι που απειλούν εμάς και τους αγαπημένους μας.  Αόρατοι μικροοργανισμοί που δεν βλέπουμε με γυμνό μάτι αλλά παραμονεύουν πάντα δημιουργώντας προβλήματα στην υγεία μας. Τα λεγόμενα ακάρεα  που όλοι έχουμε ακούσει από Το άκαρι είναι μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ το τσιμπούρι φαίνεται εύκολα, ένα άκαρι γίνεται δύσκολα ορατό με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχει μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου. Τα ακάρεα είναι υπεύθυνα για μια πολύ γνωστή μας ασθένεια την ψώρα και η οποία είναι μεταδοτική. Το ακάρεο εισβάλλει στο δέρμα και ανθρώπων και ζώων προκαλώντας μεγάλες βλάβες στον οργανισμό.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός σαλονιού είναι ο μοναδικός τρόπος να είμαστε σίγουροι ότι απαλλαχθήκαμε από κάθε επικίνδυνο μικροοργανισμό.

Επίσης, απομακρύνεται κάθε είδους σκόνη η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων.

Οι μικροί τριχωτοί μας φίλοι όσο χαριτωμένοι και αν είναι χρειάζεται να φροντίζουμε για τις τρίχες και άλλες βρωμιές που αφήνουν στο χώρο μας.

Περάστε χρόνο κάνοντας κάτι που σας ευχαριστεί όντως.

Γιατί να ξοδεύετε τον ελάχιστο χρόνο που έχετε στο καθαρισμό σαλονιού αντί να το ξοδεύετε σε κάτι που σας ευχαριστεί? Εκτός αν ανήκετε σε εκείνη την μικρή μειοψηφία, οι περισσότεροι από μας δεν ευχαριστιόμαστε το καθάρισμα! Αντίθετα, όλοι μας προτιμάμε να περνάμε τον ελεύθερο μας χρόνο κάνοντας οτιδήποτε άλλο από αυτό. Η αναβλητικότητα στις δουλειές που δεν μας αρέσουν είναι κάτι που όλοι κάνουμε συνέχεια. Πόσες φορές δεν έχετε πει αύριο και αύριο και αυτό το αύριο δεν έχει έρθει ουσιαστικά ποτέ? Για αυτό αντί να αγχωθούμε ας αναθέσουμε την κουραστική αυτή δουλειά στους ειδικούς και ας απολαύσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο σε κάτι που όντως μας αρέσει και όχι στο καθαρισμό χαλιών.

ΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ

Ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού μας μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο να το καθαρίσουμε όλο μια και έξω. Αν ο καθαρισμός ενός ή δύο δωματίων μόνο κάθε φορά σας θυμίζει κάτι τότε δεν θα χάσετε αν δοκιμάσετε να μπείτε σε ένα σπίτι που έχει καθαριστεί για σας . Θα νιώσετε σίγουρα τη φρεσκάδα και καθαριότητα του σπιτιού σας να σας φτιάχνει τη διάθεση. Αναθέστε λοιπόν τη δουλειά στους ειδικούς και καθαρίστε με  τη μία.

Ο καθαρισμός σαλονιού θα γίνει σίγουρα στην ώρα του.

Είτε ο καθαρισμός γίνεται από σας είτε από κάποιον μη εξειδικευμένο επαγγελματία θα έχετε παρατηρήσει ότι τα αποτελέσματα δεν είναι πάντοτε σίγουρα ούτε από άποψη ποιότητας ούτε από άποψη χρονικής φερεγγυότητας. Δηλαδή δεν είναι σίγουρο ότι ο καθαρισμός θα έχει ολοκληρωθεί στην ώρα του. Όταν όμως προσλαμβάνουμε ειδικούς επαγγελματίες είμαστε σίγουροι ότι και το αποτέλεσμα θα είναι ποιοτικό αλλά και ότι θα ολοκληρωθεί στην ώρα που έχουμε προγραμματίσει.

Οι ειδικοί το κάνουν καλύτερα.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε καλοί εμείς είναι απλά ότι οι ειδικοί έχουν τα κατάλληλα μηχανήματα αλλά και την επαγγελματική γνώση και το κάνουν καλύτερα. Έχουν εκπαιδευτεί και το κάνουν κάθε μέρα. Κάθε μέρα φροντίζουν για την υγιεινή πολλών σπιτιών με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Έτσι έχουν αναπτύξει συστήματα τα οποία ταχύτατα και αποτελεσματικά φροντίζουν για τη καθαριότητα του σπιτιού μας.

Οι επαγγελματίες του MyConstructor με τα εξειδικευμένα μηχανήματα τους φροντίζουν για τον επιμελή καθαρισμό του χώρου σας.

Συγκεκριμένα ο καθαρισμός σαλονιού περιλαμβάνει τα εξής τρία στάδια: 
 1. Το καθαρισμό: Στο πρώτο στάδιο ο καθαρισμός καναπέ και πολυθρόνας καθαρίζονται με τη βοήθεια ειδικής σκούπας με σκοπό να αφαιρεθούν τα πρώτα στρώματα σκόνης από τα έπιπλα.
 2. Τη πλύση-απόπλυση: Μετέπειτα, εφαρμόζεται το πλυστικό μηχάνημα υψηλής ισχύος και γίνεται ενδελεχής καθαρισμός.
 3. Την αποστείρωση : Στο τελευταίο στάδιο οι επαγγελματίες αποστειρώνουν με ειδικά μηχανήματα που παράγουν ατμό και εξοντώνουν και τους τελευταίους μικροοργανισμούς.

Οι συνεργάτες του MyConstructor διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία να αναλάβουν τον ολιστικό καθαρισμό του σαλονιού. Γνωρίζουν ότι κάθε σπίτι έχει τις δικιές του ιδιαιτερότητες και φροντίζουν ανάλογα για κάθε περίπτωση. Στόχος των επαγγελματιών μας είναι πάντοτε όταν φεύγουν από το χώρο σας να είναι κάθε πελάτης ευχαριστημένος και να απολαμβάνει το καθαρό τους χώρο μαζί με τους αγαπημένους τους.

Καθαρισμός Στρωμάτων

Ο καθαρισμός στρωμάτων είναι το ίδιο απαραίτητος με το καθαρισμό σαλονιού. Το κρεβάτι μας δυστυχώς μπορεί να κρύβει πάμπολλους κινδύνους για την υγεία μας. Τα ακάρεα όπως είδαμε και παραπάνω φωλιάζουν στο στρώμα μας και απειλούν την υγεία μας και των αγαπημένων μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα στρώμα μπορεί να είναι το «σπίτι» για εκατομμύρια ακάρεα.

Τρόποι μείωσης της δράσης των ακάρεων :

 • Ο συχνός καθαρισμός στρωμάτων. Ο βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων είναι ο μόνος τρόπος πραγματικής απομάκρυνσης των περιττωμάτων και όλων των μικροβίων από τα στρώματα μας. Οι ειδικοί επαγγελματίες διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να σας απαλλάξουν από το κίνδυνο των ακάρεων.
 • Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα του βιολογικού καθαρισμού θα πρέπει ανάμεσα να φροντίζουμε και εμείς. Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας συχνά την ηλεκτρική σκούπα. Παίρνοντας τη σκούπα ξεκινάμε από πάνω προς το κάτω σε όλες τις επιφάνειες. Πολύ σημαντικό να μην ξεχάσουμε τα πλαϊνά του στρώματος και τις γωνίες.
 • Δεν ξεχνάμε κάθε 4 μήνες να βγάζουμε το στρώμα μας στον ήλιο. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα ακάρεα αντιπαθούν τον ήλιο και τον αποφεύγουν αφού προτιμάνε την υγρασία και το σκοτάδι. Αυτό σε συνδυασμό με τον τακτικό βιολογικό καθαρισμό θα δώσει μεγάλη διάρκεια στην καλή υγιεινή του στρώματος μας.
 • Επίσης, πρέπει μια στο τόσο να γυρνάμε το στρώμα μας από την άλλη. Η συγκεκριμένη μας πράξη βοηθά όχι μόνο στο σωστό αερισμό του στρώματος μας αλλά βοηθά να διατηρήσουμε και σωστά το σχήμα του αφού φροντίζουμε να βουλιάζει ίσα και από τις δύο πλευρές.
 • Τέλος, θα δώσουμε σημαντική παράταση στο αποτέλεσμα του βιολογικού μας καθαρισμού με το να βάλουμε ένα βαμβακερό κάλυμμα που θα προστατεύει το στρώμα μας. Μπορεί να θεωρείται από πολλούς μια ασήμαντη απειλή για τον άνθρωπο αλλά ο αλλεργιογόνος αυτός μικροοργανισμός μπορεί να προκαλέσει διάφορες ελαφρές ή πιο σημαντικές παθήσεις και αλλεργικές κρίσεις.

Ο καθαρισμός στρωμάτων μας είναι ο πλέον σημαντικότερος καθαρισμός αν αναλογιστεί κανείς πόσο χρόνο περνάμε στο στρώμα μας. Συμπερασματικά, λοιπόν, ο καθαρισμός στρωμάτων θα πρέπει να είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες στο καθαρισμό του σπιτιού μας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ 

Όπως τα ρούχα, οι πετσέτες κτλ έτσι και τα χαλιά μας θέλουν συχνό και επιμελές πλύσιμο ώστε να τα διατηρήσουμε φρέσκα και καθαρά. Χώμα και κόκκοι σκόνης συσσωρεύονται στις ίνες των χαλιών μας δημιουργώντας εστίες μικροβίων. Το κόστος του επαγγελματικού καθαρισμού είναι μηδαμινό σε σχέση με το πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας να φροντίζουμε για την απομάκρυνση αυτών των παθογόνων μικροοργανισμών.

Οφέλη που έχει ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών: 
 1. Παρατείνει τη διάρκεια ζωής του χαλιού. Ο συχνός επαγγελματικός καθαρισμός δίνει μεγάλη διάρκεια στη ζωή των χαλιών μας.
 2. Προστατεύει τον εσωτερικό αέρα. Με το να καθαρίζουμε συχνά τα χαλιά μας φροντίζουμε την υγιεινή του εσωτερικού μας χώρου. Απομακρύνοντας τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τις βρωμιές από το χαλί εξασφαλίζουμε το ποιοτικό αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού μας.
 3. Διατηρούμε τα χαλιά. Αν ο καθαρισμός χαλιών γίνει από κάποιον ειδικό τότε θα έχει γίνει όλη η σκληρή δουλειά και θα είναι πιο εύκολο μετά για εμάς να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα και την καθαριότητα τους.
 4. Αφαιρούνται οι δύσκολοι λεκέδες. Είναι κάποιοι λεκέδες οι οποίοι είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με τα οικιακά μέσα που διαθέτουμε εμείς στο σπίτι. Για παράδειγμα λεκέδες από κόκκινο κρασί, λάσπες που έχουν ξηραθεί και άλλοι τέτοιοι λεκέδες είναι αδύνατον να αφαιρεθούν χωρίς τα ειδικά μηχανήματα και φάρμακα των ειδικών. Ακόμη και αν δεν έχουμε στο χαλί μας τόσο φανερούς λεκέδες είναι σίγουρο ότι στις ίνες των χαλιών μας κρύβονται δυσάρεστες εκπλήξεις από λεκέδες που δεν βλέπουμε με γυμνό μάτι.
 5. Βακτήρια και αλλεργιογόνοι μικροοργανισμοί. Τα περισσότερα χαλιά είναι εστίες βακτηρίων και αλλεργιογόνων μικροοργανισμών που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Ο επαγγελματικός καθαρισμός θα απομακρύνει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία πολλών αρρωστιών και αλλεργιών.
 6. Πιο όμορφο σπίτι. Τι πιο ωραίο από το να μπαίνουμε σε ένα χώρο στο οποίο υπάρχει ένα όμορφο και καθαρό χαλί. Σίγουρα δίνει μια πιο ωραία αισθητική στο χώρο.
 7. Μυρίζει πιο ωραία το σπίτι μας. Σε συνδυασμό με την καλύτερη ποιότητα του αέρα από άποψη υγιεινής ένα πλυμένο χαλί σίγουρα κάνει το εσωτερικό μας να μυρίζει πιο φρέσκα. Έτσι θα μπορούμε να απολαμβάνουμε το χώρο μας μαζί με τους αγαπημένους μας γνωρίζοντας ότι έχουμε απαλλαγεί από δυσάρεστες μυρωδιές.
 8. Ενισχύει το ηθικό. Είτε πρόκειται για το σπίτι μας είτε πρόκειται για το γραφείο ο καλός καθαρισμός χαλιών ενισχύει το ηθικό. Οι εργαζόμενοι μας χαίρονται να δουλεύουν στον επαγγελματικό τους χώρο. Στο σπίτι μας όταν έχουμε καθαρά χαλιά χαιρόμαστε να καλούμε τους φίλους μας και να απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα του καθαρισμού χαλιών όλοι μαζί.
 9. Παράταση της εγγύησης των χαλιών. Κάτι που δεν γνωρίζουμε πολλοί από μας είναι ότι όταν αγοράζουμε χαλιά η εγγύηση συμπεριλαμβάνει ότι θα πρέπει να αναθέτουμε το καθαρισμό χαλιών σε επαγγελματίες τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Έτσι λοιπόν αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την επένδυση που έχουμε κάνει στα χαλιά μας και η εγγύηση να μας καλύψει σε ότι χρειαστεί θα πρέπει να φροντίζουμε για τον καλό επαγγελματικό καθαρισμό των χαλιών.

Αφού είδαμε τα οφέλη του καθαρισμού ας δούμε και τι περιλαμβάνει η διαδικασία του καθαρισμού χαλιών.

 1. Αρχικά όταν αναφερόμαστε σε καθαρισμό χαλιών εννοούμε ολικό καθαρισμό και σε όλα τα σημεία.
 2. Ο καθαρισμός χαλιών πρέπει να γίνεται με προϊόντα φιλικά και ως προς το περιβάλλον αλλά και προς την υγεία μας. Δηλαδή οι επαγγελματίες να χρησιμοποιήσουν ουδέτερα προς το ph καθαριστικά που δεν θα είναι επιβλαβή στην υγεία μας.
 3. Να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να διαφυλαχθούν και διατηρηθούν τα χρώματα των χαλιών μας.
 4. Να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνει με τη βοήθεια του ειδικού εξοπλισμού και η διαδικασία της αποχνούδωσης.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όταν γίνεται επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών, οι ειδικοί ακολουθούν τις εξής τρείς διαδικασίες:

 1. Kαθαρισμός: Με τη βοήθεια σκούπας υψηλής ισχύος απομακρύνεται το κύριο μέρος σκόνης από τα χαλιά.
 2. Πλύση – Απόπλυση: Έπειτα ακολουθεί το στάδιο της πλύσης-απόπλυσης όπου αφαιρούνται ολοσχερώς τυχόν υπολείμματα σκόνης που μπορεί να έχουν ξεμείνει στο χαλί μας.
 3. Ατμο-αποστείρωση:Στο τελικό στάδιο του καθαρισμού των χαλιών μας γίνεται η αποστείρωση με τη χρήση ατμού. Σε αυτό το στάδιο εξαφανίζονται μικρόβια και παθογόνοι μικροοργανισμοί τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

Στο myContstructor.gr θα βρείτε εξειδικευμένους επαγγελματίες είτε πρόκειται  για καθαρισμό σαλονιού, καθαρισμό στρωμάτων, ή καθαρισμό χαλιών. Για επαγγελματίες ή συνεργείο καθαρισμού επισκεφτείτε το myConstructor.gr

Σχολιάστε το!