xe εργασία news

Απογοήτευση & ανάμεικτα συναισθήματα κατά την αναζήτηση εργασίας.

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε το πρόσφατο post της Jasmine Pak, πρώην ασκούμενης της NBC Universal, στο LinkedIn, που έγινε viral στο ίντερνετ και εξέφραζε τα ανάμεικτα συναισθήματα που της προκαλεί η αναζήτηση εργασίας σε αυτό το δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Με λίγα λόγια, η Jasmine, ένα στέλεχος με καλές σπουδές και προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, παρά τα άπειρα βιογραφικά που έχει στείλει δεν έχει λάβει καμία ανταπόκριση. Σίγουρα αυτό το γεγονός και η ανασφάλεια που νοιώθει, της προκαλούν θυμό και απογοήτευση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το βάζει κάτω. Το μήνυμα που περνάει μέσα από το post της είναι ότι, συνεχίζει να παλεύει για τα όνειρά της και να διεκδικεί τη θέση εργασίας που της αξίζει.

Η αλήθεια είναι ότι αντίστοιχες ιστορίες βιώνουν πολλοί υποψήφιοι και στη χώρα μας, λόγω της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε και της υψηλής ανεργίας στην Ελλάδα. Θέλοντας λοιπόν να τους κατευθύνουμε σωστά μέσω του Εργασία, μιλήσαμε με ειδικούς της αγοράς, οι οποίοι μας είπαν ότι δεν θα πρέπει να στεναχωριούνται και να το παίρνουν προσωπικά, γιατί δεν αποτελεί δική τους ευθύνη, το περιβάλλον εργασίας. «Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι είναι στοχευμένες κινήσεις, κατά την αναζήτηση δουλειάς, προκειμένου να έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα», τονίζει ο Πάνος Μπαλτάς, Head of Group Strategic Alliances της PfB Group.

Καταρχήν να μην στέλνουν το ίδιο βιογραφικό σε όλες τις ανοιχτές θέσεις εργασίας, αλλά να το προσαρμόζουν ανάλογα κάθε φορά. Επίσης το CV τους δεν πρέπει να είναι ένα απλό χαρτί, όπου θα εξιστορούν απλώς από ποιες θέσεις έχουν περάσει έως τώρα. Για να έχει ανταπόκριση, επιβάλλεται να «πουλήσουν» τον εαυτό τους μέσα από αυτό, που σημαίνει ότι πρέπει να αναδείξουν τι έχουν πετύχει έως τώρα σε κάθε προηγούμενη δουλειά χωριστά και να δώσουν έμφαση στις δεξιότητές τους.

Φυσικά, βασική προϋπόθεση πριν από όλα αυτά είναι να διατηρήσουν ακμαία την ψυχολογία τους. Να παραμείνουν ανθεκτικοί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το στρες και την ανασφάλεια που προκαλεί στις μέρες μας η αναζήτηση εργασίας. Σύμφωνα με την Όλγα Παπατριανταφύλλου Leadership & Wellness Coach και Managing Director της OPpw καλό είναι να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

-Να μάθουν να διαχειρίζονται το στρες. Παρόλο που το λίγο στρες είναι δημιουργικό και απαραίτητο για τη ζωή ενός ανθρώπου και την επιτυχία των στόχων του, το χρόνιο στρες αποδιοργανώνει όλο τον οργανισμό και μπορεί να τον ακινητοποιήσει.

 -Να αποκτήσουν τον έλεγχο. Όταν κάποιος νιώθει ότι έχει τον έλεγχο, νιώθει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και αυτός είναι ένα από τα κυριότερους παράγοντες ευημερίας και απόδοσης. Πρέπει όμως κάποιος να γνωρίζει τι μπορεί να ελέγξει και τι όχι. Όταν αυτό είναι ξεκάθαρο, τότε επικεντρώνεται σε αυτά που μπορεί να επηρεάσει και να βάλει μικρούς στόχους για να τους πετύχει. Αυτό του δίνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

 -Να αναπτύξουν την αυτοαποτελεσματικότητα, η οποία δεν είναι δεξιότητα. Είναι τι πιστεύουν οι ίδιοι οι άνθρωποι ότι μπορούν να κάνουν με τις δεξιότητές τους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

-Να διαθέτουν ρεαλιστική αισιοδοξία. Η αισιοδοξία είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας τόσο για την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας όσο και για το εργασιακό περιβάλλον. Όταν οι άνθρωποι με αισιοδοξία έρχονται αντιμέτωποι με εμπόδια προσπαθούν να βρουν λύση. Αντίθετα οι απαισιόδοξοι, επικεντρώνονται στα προβλήματα και τις δυσκολίες και μπορεί να μην βλέπουν τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιάζονται.

Επιμέλεια: Μίνα Μπαγιώτα

Σχολιάστε το!