xe property news

Έκρηξη πολυτέλειας σε Κρήτη, Ρόδο και Κω

Η τριετία 2018-2020 ανήκει στα ξενοδοχεία πολυτελείας και τις αφίξεις μεγάλων αλυσίδων στην ελληνική τουριστική αγορά. Ειδικά σε Κρήτη, Ρόδο και Κω, τρεις περιοχές που συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας, περισσότερες από 10.000 νέες κλίνες θα λειτουργήσουν από εφέτος, ενώ έχουν προγραμματιστεί σημαντικές επενδύσεις για την επόμενη διετία.

 

Ρόδος

Το νεόκτιστο ξενοδοχείο 5 αστέρων Mayia Exclusive Resort & Spa του ομίλου Χατζηλαζάρου κάνει «ντεμπούτο» στο νησί των Ιπποτών. Το ξενοδοχείο με 248 δωμάτια και bungalows, που βρίσκεται στο Κιοτάρι, είναι ένα θέρετρο αποκλειστικά για ενήλικες.

Λίγο πιο νότια, στην περιοχή Γεννάδι της Ρόδου, άνοιξε πριν λίγες ημέρες το νέο Gennadi Grand Resort 5 αστέρων, το οποίο ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Lindos Hotels, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μηνέττου. Το θέρετρο διαθέτει 266 δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα με ιδιωτική πισίνα. Από τον ίδιο όμιλο το 2019 θα λειτουργήσει στα Βλήχα της Λίνδου το επίσης 5άστερο Lindos Grand Resort & Spa. Επίσης στο Γεννάδι, το 5 αστέρων Tui Atlantica Sensatori Resort θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο, με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα, προσφέροντας 330 δωμάτια.

Πριν 10 ημέρες ξανάνοιξε το εμβληματικό ξενοδοχείο πρώην Capsis στην Ιξιά Ρόδου, ιδιοκτησίας του Νίκου Κούτρα, ο οποίος διέθεσε πάνω από 55 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή του. Το ξενοδοχείο με 707 δωμάτια ονομάζεται πλέον Akti Imperial Deluxe Resort and Spa.

Επιπλέον, στις αρχές του φετινού χρόνου εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων τα σχέδια της ξενοδοχειακής εταιρείας ΑΜΜΟΣ Α.Ε. για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Ρόδο, στην περιοχή Πεύκοι της Λίνδου. Θα διαθέτει 424 κλίνες, με στόχο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019.

 

Κρήτη

Τέλος Απριλίου, ξεκίνησε να λειτουργεί το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Nana Princess, που βρίσκεται στην περιοχή Δράπανος, στη Χερσόνησο, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το Nana Princess, του εισηγμένου ομίλου Καράτζη, διαθέτει 112 δωμάτια και σουίτες. Σχεδόν όλα διαθέτουν τη δική τους πισίνα. Ο όμιλος Καράτζη κατασκευάζει ένα ακόμη ξενοδοχείο 350 δωματίων, σε παραθαλάσσιο ακίνητο 140 στρεμμάτων, στην Ιεράπετρα του Λασιθίου.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης ενέκρινε την κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, 790 κλινών, στην περιοχή της Ελούντας. Εφόσον δοθεί άδεια, στα σχέδια περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή ενός συνεδριακού κέντρου 400 ατόμων και ένα … αστεροσκοπείο. Η επένδυση, σχεδόν 70 εκατ. ευρώ, θα γίνει από την «Garden Plaza Α.Ε.», η οποία ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη της Ranger Marine.

Στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης ο όμιλος Καραταράκη (Lato Boutique Hotel και Olive Green Hotel) ανοίγει την 1η Αυγούστου ένα νέο 5άστερο boutique ξενοδοχείο, το Legacy Gastro Suites, που θα περιλαμβάνει 12 σουίτες.

Ένα μήνα αργότερα, αρχές Σεπτεμβρίου, ο όμιλος Ledra Hotels & Villas της οικογένειας Σπανού,−στον οποίο ανήκουν τα ξενοδοχεία Domes of Elounda, Domes Noruz Chania, Sentido Elounda Blu και Pleiades Luxury Villas− ανοίγει τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Casa Cook Chania. Το τρίτο ξενοδοχείο Casa Cook της tour operator Thomas Cook, μετά τη Ρόδο και την Κω, θα διαθέτει αρχικά 65 bungalows, σουίτες και βίλες, με προοπτική να αυξηθούν στα 120 από το 2019.

Ο όμιλος Μαθιουλάκη, που λειτουργεί την 5άστερη μονάδα «Minoa Palace Resort & Spa» στον Πλατανιά Χανίων, εγκαινίασε στις 11 Μαΐου και νέο 5άστερο, το «Euphoria Resort & Spa», σε μια παραθαλάσσια έκταση 60 στρεμμάτων, στην περιοχή Σκουτελώνας Κολυμπαρίου Χανίων. Το νέο ξενοδοχείο, 690 κλινών, συνολικού προϋπολογισμού 41.355.066,79 ευρώ, είχε ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο του 2011.

Το 2019 η αλυσίδα Cactus Hotels του Νίκου Χαλκιαδάκη θα ανοίξει ένα ακόμη 5άστερο ξενοδοχείο, το 90 δωματίων Cactus Mare. Το Cactus Mare βρίσκεται στα σύνορα Μαλίων – Σταλίδας, του νομού Ηρακλείου και ήταν το τριών αστέρων Christiana Beach της οικογένειας Γραμματικάκη, το οποίο εξαγόρασε η Cactus Hotels, με σκοπό να το μετατρέψει σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο που θα φιλοξενεί μόνο ενήλικες.

Την ίδια ώρα, η TUI, που ελέγχει ήδη 10.500 δωμάτια, με 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και συνεργασίες με περισσότερες από 1.500 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη χώρα μας, σχεδιάζει την κατασκευή 10 νέων ξενοδοχείων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή της νέας ξενοδοχειακής μονάδας Robinson Club στην Ιεράπετρα. Το ξενοδοχείο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020, με το ύψος της επένδυσης να ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, από τον όμιλο Vantaris Hotels της οικογένειας Σταύρου Bανταράκη κατασκευάζεται ένα νέο 5άστερο ξενοδοχείο 650 κλινών, στην περιοχή Μαδαρός στο Ρέθυμνο. Στην ίδια περιοχή ανεγείρεται επίσης ένα νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 776 κλινών σε 295 δωμάτια και bungalows, ιδιοκτησίας της εταιρείας Πιλότος Α.Ε.

Στην παραλία της Γεωργιούπολης θα ανοίξει την επόμενη χρονιά κι ένα ακόμα 5άστερο ξενοδοχείο με έμφαση στη θαλασσοθεραπεία, το Crown Royal Resort & Spa. Θα είναι δυναμικότητας 148 κλινών και θα διαθέτει συνεδριακό κέντρο, μέχρι και ελικοδρόμιο.

 

Κως

Ένα από τα πλέον καλαίσθητα και ιστορικά κτίρια της ιταλικής περιόδου, το ξενοδοχείο «Γιασεμί» (Albergo Gelsomino), σημερινό «Ακταίον», στην πόλη της Κω, αποκτά ξανά «ζωή». Διατηρώντας τα περισσότερα αρχιτεκτονικά στοιχεία της εποχής του, μετατρέπεται σε πολυτελές Boutique Hotel. Η επένδυση, ύψους 1 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε από τον επιχειρηματία Γιώργο Κουτσό, ιδιοκτήτη δύο ακόμα ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί, του Aqua Blu Boutique Hotel & Spa και Pelagos Suites Hotel & Spa.

Adults only χαρακτηρίζεται το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Sunprime Pearl Beach της Thomas Cook, στο Μαρμάρι της Κω. Διαθέτει 96 μοντέρνας διακόσμησης δωμάτια και βρίσκεται δίπλα στο Casa Cook, το άλλο ξενοδοχειακό project του ομίλου, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2017.

Στο νησί αναπτύσσεται και ο γερμανικός όμιλος TUI. Η εξαγορά στον πλειστηριασμό της Eurobank του συγκροτήματος Lakitira της Κω από τον ξενοδοχειακό όμιλο Atlantica του Ν. Νικολαΐδη, στρατηγικού εταίρου της TUI, είναι η τελευταία επιχειρηματική κίνηση του ομίλου. Πρόκειται για τις τρεις μονάδες στην περιοχή Καρδάμαινα, το Lakitira Resort and Village, το boutique ξενοδοχείο Lakitira Suites και το Helona Resort.

Έτοιμο είναι και το 55 δωματίων Lango Design Hotel & Spa στην παραλία Λάμπη της Κω υπό τη διαχείριση του HIP Hospitality.