Εργασία

Βρείτε την εργασία που σας ταιριάζει

475089883

Είσαστε μπερδεμένοι με την καριέρα σας; Δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν ποιον επαγγελματικό δρόμο θέλουν να ακολουθήσουν. Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία μην πανικοβάλλεστε. Κάντε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σας και βρείτε τα επαγγέλματα που σας ταιριάζουν. Αυτό ισχύει τόσο για σας που ψάχνετε την πρώτη σας καλή εργασία, όσο και για σας που είστε εγκλωβισμένοι σε μια εργασία που θέλετε να αλλάξετε.

Ποιες θέσεις εργασίας ταιριάζουν με την προσωπικότητά μου;

Μια καλή ιδέα είναι να γράψετε μια λίστα με όλα τα κύρια γνωρίσματα του χαρακτήρα σας, πριν ακόμη αρχίσετε να σκέφτεστε τις θέσεις εργασίας που σας ταιριάζουν. Είστε δημιουργικοί; Τα πάτε καλά με τους αριθμούς; Σας αρέσει να κάνετε δημόσιες σχέσεις; Ή είστε το ακριβώς αντίθετο από όλα αυτά; Αφού απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα, ρίξτε μια ματιά στην εργασία που συνδέεται με την προσωπικότητά σας.

Τι προσόντα έχω;

Είναι λογικό να αναζητήσετε μια θέση εργασίας που να ταιριάζει με τα δικά σας προσόντα. Και μάλιστα στην περίπτωση αυτή, έχετε μια καλή πιθανότητα να διακριθείτε στο επάγγελμά σας.

Ποια είναι τα χόμπι μου;

Το όνειρο των περισσότερων ανθρώπων είναι να έχουν μια εργασία που εμπεριέχει τα χόμπι τους. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν πρέπει να είναι μόνο ένα όνειρο. Αξίζει να το πραγματοποιήσετε. Ξεκινήστε γράφοντας μια λίστα με όλα τα πράγματα που αγαπάτε να κάνετε και, στη συνέχεια, αναζητήστε τις θέσεις εργασίας που ταιριάζουν με τα χόμπι σας. Εάν ωστόσο δεν μπορείτε να βρείτε μια εργασία που να ταιριάζει ακριβώς με τα χόμπι σας, ψάξτε για κάτι το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία από αυτά.

Ποια θέλω να είναι η εξέλιξη της σταδιοδρομίας μου;

Είστε από αυτούς που τους αρέσουν οι προκλήσεις και η σκληρή δουλειά και θέλουν να εξελίξουν την καριέρα τους; Τότε, ψάξτε για θέσεις εργασίας, που προσφέρουν μια καλή εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας, ή για τις θέσεις εργασίας που έχουν πολλά και ποικίλα καθήκοντα. Αν τώρα ανήκετε στην άλλη κατηγορία και προτιμάτε τη ρουτίνα, επικεντρώστε τις προσπάθειές σας για την εύρεση μιας πιο σταθερής εργασίας.

Ποιες μορφές εργασίας προτιμώ;

Είστε βραδινός ή πρωινός τύπος; Ποιες ώρες της ημέρας λειτουργείτε και αποδίδετε καλύτερα; Σας αρέσει να δουλεύετε τα Σαββατοκύριακα; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα σας προσανατολίσουν και στην αντίστοιχη εργασία.

Μίνα Μπαγιώτα

Σχολιάστε το!