Εργασία

Τι δεν πρέπει να κάνετε σε περίπτωση απώλειας εργασίας

1

Έχετε χάσει την εργασία σας και συναισθηματικά έχετε καταρρεύσει; Ηρεμήστε. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που θα πρέπει να διαχειριστείτε και να βγείτε γρήγορα από αυτή. Όσο θυμωμένοι, λοιπόν, και αν είστε, φροντίστε να μην το δείξετε, γιατί είναι βέβαιο ότι θα το μετανιώσετε αργότερα. Για να προφυλάξετε τον εαυτό σας αποφύγετε τα εξής:

Να χάσετε τον έλεγχο

Προφανώς, θα στεναχωρηθείτε αν χάσετε την εργασία σας και θα έχετε μια συναισθηματική αντίδραση. Είναι όμως πολύ σημαντικό να μην αφήνετε τα συναισθήματά σας να ξεφύγουν ώστε να χάσετε τον έλεγχο. Εάν πάρετε την απόλυσή σας προσωπικά και κόψετε εντελώς τις γέφυρες, είναι βέβαιο ότι θα βλάψετε τον εαυτό σας. Αξίζει λοιπόν να είστε επαγγελματίες σε όλη τη διαδικασία.

Να εκφραστείτε στα social media

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγάλετε το θυμό σας στα social media και να αρχίσετε να κακολογείτε τον πρώην εργοδότη σας. Είναι πολύ εύκολο να το δει ο διευθυντής προσωπικού της επόμενης εργασίας και να σας απορρίψει.

Να κρυφτείτε

Όσο δύσκολη κατάσταση και αν είναι μια απόλυση θα πρέπει να τη χειρίζεστε και να μην αφήσετε να σας πάρει από κάτω. Είναι καλό να επιστρέψετε σύντομα στη ρουτίνα σας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για εργασία την επόμενη κιόλας μέρα.

Να πείτε ψέματα

Να είστε ειλικρινής, όταν διεκδικείτε μια νέα θέση εργασίας. Μην πείτε ψέματα στη συνέντευξη για τον τρόπο που χάσατε την εργασία σας και φυσικά μη βγάλετε καμιά πικρία. Ο μελλοντικός σας εργοδότης ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προσόντα σας και για το πόσο καλά μπορείτε να εργαστείτε.

Να αποθαρρυνθείτε

Αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια, όχι όμως και στην πράξη. Αν όμως διακατέχεστε από θυμό και άσχημα συναισθήματα θα δυσκολευτείτε να προχωρήσετε στην καριέρα σας. Κανείς δεν θέλει να προσλάβει κάποιον ο οποίος δεν είναι θετικός και αισιόδοξος.

Να αφήσετε να σας καταβάλει

Σίγουρα η απώλεια εργασίας είναι μια άσχημη εμπειρία, όμως δεν είσαστε οι μοναδικοί που την έχετε βιώσει. Πολλοί άνθρωποι έχουν ζήσει κάτι αντίστοιχο το τελευταίο διάστημα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να σας καταβάλλει κάτι τέτοιο, αλλά να αποτελέσει αφορμή για να επαναπροσδιορίσετε την καριέρα σας και να κάνετε αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή σας.

Αναζητήστε τώρα νέες θέσεις εργασίας εδώ!

Μίνα Μπαγιώτα

Σχολιάστε το!