business news

Πατώματα Laminate

Tί είναι τα πατώματα laminate;

Στο παρελθόν, τα πατώματα laminate ήταν πολύ υποτιμημένα και υστερούσαν της προτίμησης των καταναλωτών. Πιο συγκεκριμένα, τα πατώματα laminate ήταν συνυφασμένα με την οικονομία αλλά με την αρνητική πλευρά της. Στις μέρες μας, τα πατώματα λαμινειτ, έχουν εξελιχθεί πολύ και τα συναντάμε ολοένα και σε περισσότερα σπίτια. Τώρα πια τα συναντάμε ακόμη και σε πολυτελή σπίτια. Έτσι, λοιπόν, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα πατώματα λαμινειτ.

Τι είναι όμως τα πατώματα laminate;

πατώματα λαμινειτ είναι, ουσιαστικά, ένα ανακυκλωμένο οικολογικό αληθινό ξύλο, σε μορφή πεπιεσμένης μοριοσανίδας (HDF). Το λαμινειτ σαν υλικό είναι ευρέως γνωστό από τη χρήση του στα ντουλάπια της κουζίνας. Τα πατώματα λαμινειτ συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των δύο κόσμων: του ξύλινου και του πλαστικού δαπέδου.

Στην τοποθέτηση του το πάτωμα laminate μοιάζει πολύ με αυτό του ξύλου, δεδομένου του εξαιρετικού φινιρίσματος του και το μοντέρνο αποτέλεσμα από την τοποθέτηση του laminate. Από την άλλη, σε αντίθεση με το ξύλο που θέλει πάρα πολύ κόπο στη τοποθέτηση του, το laminate έχει αρκετά γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση, χωρίς η εργασία τοποθέτησης να μας δημιουργήσει προβλήματα στη καθημερινότητα μας. Τα πατώματα λαμινειτ έχουν ένα μόνο κοινό με τα πλαστικά δάπεδα PVC, με κυριότερη ομοιότητα το γεγονός ότι είναι αδιάβροχα και τα δύο. Αλλά σε αυτό το σημείο είναι εκεί που σταματάνε οι ομοιότητες, παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύονται αρκετά συχνά με αυτά τα δύο πατώματα. Αυτό που θα πρέπει να μείνει είναι ότι τα πατώματα λαμινειτ με τα πλαστικά δάπεδα PVC, κατασκευάζονται από τελείως διαφορετικά υλικά.

Πατώματα laminate vs Ξύλινο δάπεδο

Το μπέρδεμα του πατώματος λαμινειτ με τα ξύλινα είναι πολύ συχνή, και αυτό διότι το λαμινειτ ουσιαστικά είναι ξύλο, εκτός από δύο διαφορές. Η πρώτη είναι ότι τα πατώματα laminate παράγονται από πεπιεσμένο ξύλο. Η δεύτερη διαφορά είναι ότι η επιφάνεια μοιάζει πολύ με ξύλο δεδομένου ότι είναι ακριβής φωτογραφία ξύλου, άρα μπερδεύει το απλό μάτι πολύ εύκολα.

Βασικές πληροφορίες για τα πατώματα laminate
  • Υλικό λαμινειτ:

Το laminate είναι πεπιεσμένη μοριοσανίδα, που έχει πάρει τη μορφή σανίδας. Σε αυτές τις σανίδες, έχει επικολληθεί φωτορεαλιστική εικόνα ξύλου, και έτσι η επιφάνεια μοιάζει ακριβώς σαν να είναι ξύλινη. Αυτή η φωτογραφία, στη συνέχεια, καλύπτεται από ένα στρώμα, ανθεκτικού, λεπτού, διάφανου πλαστικού που είναι ουσιαστικά η προστασία του δαπέδου λαμινειτ από τους εξωτερικούς κινδύνους και φθορές, όπως είναι, η υγρασία και η ακτινοβολία του ήλιου, και φυσικά οι γρατζουνιές.

  • Τοποθέτηση laminate πατώματος:

Τα πατώματα λαμινειτ μπαίνουν κουμπωτά. Η μία σανίδα ενώνει και κουμπώνει ουσιαστικά η μία στην άλλη. Δεν θέλει πολλές περαιτέρω εργασίες αλλά για να γίνει σωστά και να μην μας δημιουργήσει προβλήματα θα πρέπει να γίνει από έμπειρο και εξειδικευμένο επαγγελματία .

  • Ενώσεις:

Η τοποθέτηση του δαπέδου λαμινειτ γίνεται κουμπωτά. Έτσι, δεν δημιουργούνται αρμοί και δεν συσσωρεύονται βρωμιές. Για αυτό τα λαμινειτ πατώματα είναι μια εξαιρετική λύση για χώρους με παιδιά.

  • Υπόστρωμα:

Σαν όλα τα δάπεδα, έτσι και το πάτωμα laminate χρειάζεται καλό και σταθερό υπόστρωμα. Οι σανίδες δαπέδων laminate πρέπει πάντα να τοποθετούνται πλωτά (δηλ. οι σανίδες δεν πρέπει στερεώνονται πάνω στο υπόστρωμα με κανέναν τρόπο). Για πιο σταθερό και δυνατό κράτημα, οι σανίδες πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε οι στενοί μετωπικοί αρμοί να εναλλάσσονται πάντα κατά τουλάχιστον 30 εκ., έτσι ώστε οι σανίδες να έχουν μήκος μικρότερο των 30εκ.

  • Πατώματα laminate τιμή: Τα πατώματα λαμινειτ είναι πολύ οικονομικά σε σύγκριση με το αληθινό ξύλο και το μάρμαρο. Συγκριτικά, τα πατώματα λαμινειτ είναι κοντά σε τιμή με το πολυτελές πάτωμα από βινύλιο, και το μωσαϊκό πάτωμα.
  • Πάτωμα laminate πλεονέκτημα: Το λαμινειτ έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εμείς ξεχωρίσουμε κατά κύριο λόγο σαν πιο θετικό του λαμινειτ είναι ότι είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί. Ταυτόχρονα, είναι πολύ ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Για αυτό αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ανθρώπους που έχουν κατοικίδια.
  • Πάτωμα laminate μειονέκτημα: Το κυριότερο μειονέκτημα του laminate είναι το νερό μπορεί να προκαλέσει φθορές και να ξεφλουδίσει στις ενώσεις.
Πατώματα laminate Τοποθέτηση

Η τοποθέτηση πατώματος laminate γίνεται, όπως προαναφέρθηκε, κουμπωτά σανίδα με σανίδα. Αυτό σημαίνει ότι η τοποθέτηση λαμινειτ γίνεται πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα υπόλοιπα δάπεδα, και κυρίως το ξύλινο δάπεδο. Οι σανίδες δαπέδου λαμινειτ γίνεται χωρίς να κολληθούν ή καρφωθούν στο δάπεδο. Ουσιαστικά, ο τεχνίτης θα ενώσει τις σανίδες μεταξύ τους, οι οποίες θα κουμπωθούν λόγω του πρωτοποριακού συστήματος που διαθέτουν. Η εμπειρία του επαγγελματία που θα μας κάνει την τοποθέτηση πατώματος λαμινειτ θα είναι καθοριστική για την αρτιότητα του αποτελέσματος και τη διάρκεια αυτού.

 Καθαρισμός και φροντίδα laminate

Τα πατώματα λαμινειτ είναι απολύτως οικολογικά και ανακυκλώσιμα. Για αυτό το λόγο, είναι πολύ φιλικά για την υγεία του ανθρώπου, των κατοικίδιων και του περιβάλλοντος. Δεν περιέχουν διοξίνες ή κάποια άλλη επιβλαβή ουσία για την υγεία του ανθρώπου.

Για την καθημερινή φροντίδα του πατώματος το απλό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα είναι αρκετό. Για πιο σοβαρές βρωμιές μπορούμε να τις καθαρίζουμε με ένα νωπό πανί. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το πάτωμα laminate δεν αντέχει τα πολλά νερά, έτσι θα πρέπει να αποφεύγουμε το πολύ συχνό σφουγγάρισμα γιατί μπορεί να προκαλέσουμε φθορές στο πάτωμα μας.

Παρόλο που είναι τόσο ανθεκτικά στις γρατζουνιές, καλό θα ήταν να έχουμε μεριμνήσει έτσι ώστε να τοποθετήσουμε προστατευτικά κάτω από τις πολυθρόνες, τα έπιπλα και καρέκλες με ροδάκια.

Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ χλωρίνη για να καθαρίσουμε τα laminate πατώματα, αλλά μπορούμε να καθαρίσουμε τα πατώματα laminate με τα κοινά καθαριστικά εμπορίου, εκτός από εκείνα που είναι καυστικά.

Όπως είδατε, τα πατώματα laminate  αποτελούν την τέλεια λύση για χώρους που θέλουν να συνδυάσουν την μοντέρνα αισθητική με την αντοχή. Αν θέλετε και εσείς να δείτε το χώρο σας να αλλάζει άμεσα και οικονομικά τότε κάντε άμεσα τοποθέτηση λαμινειτ.

 

Πώς θα κάνετε τοποθέτηση πατώματος λαμινειτ;

Εύκολα! Θα μπείτε στη πλατφόρμα του MyConstructor.gr θα βρείτε όλους τους αξιολογημένους επαγγελματίες. Θα διαβάσετε αξιολογήσεις άλλων πελατών σαν εσάς, έτσι ώστε να βρείτε ποιος επαγγελματίας ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και θα διαλέξετε εκείνον που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ή αν η άμεση επικοινωνία δεν είναι το ατού σας, μπορείτε να συμπληρώσετε την απλή και εύκολη φόρμα και να περιγράψετε τις ανάγκες σας, τότε θα σας σταλεί άμεσα και ΔΩΡΕΑΝ προσφορά. Τόσο απλά.

Βρείτε επαγγελματία για τοποθέτηση πατώματος laminate με την εγγύηση του MyConstructor στις καλύτερες τιμές από 3,9€/τμ.

MyConstructor.gr