business news

PIAGGIO MEDLEY, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ, ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΦΡΙΩΝ ΣΚΟΥΤΕΡ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

ΤΟ PIAGGIO MEDLEY ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΨΥΚΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ iGET ΣΤΑ 125 ΚΑΙ 150 CC, ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ 4 ΒΑΛΒΙΔΩΝ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ.

ΣΥΣΤΗΜΑ START & STOP, ABS, ΦΩΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED, ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ: ΤΟ PIAGGIO MEDLEY ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

 

Η ευελιξία του οχήματος στις αστικές μετακινήσεις, ο δυναμικός χαρακτήρας που προσδίδουν οι μεγάλοι τροχοί σε συνδυασμό με την άνεση και την ικανότητα μεταφοράς φορτίου της μεγάλης κατηγορίας των GT σκούτερ αποτελούν χαρακτηριστικά τουPiaggioMedley, που συνδυάζει τις υπερσύγχρονες αξίες του ορθολογισμού, της τεχνολογίας και του στυλ. Το Medley αποτελεί ένα μείγμα πρακτικότητας, τεχνολογικής καινοτομίας και αισθητικής, αντιπροσωπεύοντας απόλυτα την ιταλική φινέτσα, ενώ παράλληλα κατανοεί πλήρως τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες ενός κοινού που αναζητεί λύσεις σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση που ξεπερνούν τις συνήθεις δυνατότητες ενός σκούτερ. Με το Medley τίποτα δεν θυσιάζεται.

Το Piaggio Medley συνδυάζει με επιδέξιο τρόπο, αφενός, τα πλεονεκτήματα ενός αμαξώματος με κύριο χαρακτηριστικό τους μεγάλους τροχούς, που εξασφαλίζουν εξαιρετική οδηγησιμότητα και σταθερότητα στον δρόμο συγκριτικά με τους μικρότερους σε μέγεθος τροχούς και, αφετέρου, τον ορθολογισμό ενός κλασικού σκούτερ, την προστασία, την ικανότητα μεταφοράς φορτίου, καθώς και την άνεση που προσφέρει η μεγάλη σέλα.

Το Piaggio Medley προσφέρει ένα πλούσιο πακέτο βασικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει το σύστημα φρένων ABS με διπίστονες δαγκάνες και το σύστημα «Start&Stop», χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει στον περιορισμό των εκπομπών και της κατανάλωσης καυσίμου μέσω της αυτόματης εκκίνησης και διακοπής της λειτουργίας του κινητήρα κατά τις βραχύχρονες στάσεις.

Οι δύο τετράχρονοι κινητήρες –στα 125 και 150 cc– είναι αμφότεροι υδρόψυκτοι, με σύστημα χρονισμού 4 βαλβίδων και ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Πρόκειται για κινητήρες που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την Piaggio, η οποία διαθέτει ένα από τα πλέον προηγμένα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στον κόσμο.

 

Πλαίσιο και αμάξωμα: στιβαρό, εύκολο στην οδήγηση και ελαφρύ

Η φέρουσα δομή του Piaggio Medley βασίζεται σε ένα νέο είδος πλαισίου με χαμηλή βάση στήριξης (lowcradle) από ατσάλινους σωλήνες, οι οποίοι είναι ενισχυμένοι με πρεσαριστό χάλυβα προκειμένου το όχημα να γίνει στιβαρότερο.

Ο μπροστινός άξονας του οχήματος διαθέτει πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 33 χιλιοστών, ενώ η πίσω ανάρτηση είναι εξοπλισμένη με διπλό αμορτισέρ διπλής ενέργειας και ελικοειδή ελατήρια με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου σε 5 θέσεις. Χάρη στον συγκεκριμένο σχεδιασμό, τις μεγάλες 6μπρατσες ακτινωτές ζάντες (16 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω) από κράμα αλουμινίου οι οποίες ξεχωρίζουν για το κομψό τους σχέδιο, καθώς και τα ελαστικά (100/80 μπροστά και 110/80 πίσω), το Piaggio Medley εξασφαλίζει άνεση στην οδήγηση, σταθερότητα στον δρόμο και ευστάθεια εφάμιλλη των σκούτερ ανώτερης κατηγορίας. Παράλληλα, το περιορισμένο βάρος των 138 kg επιτρέπει στον αναβάτη να διατηρήσει όλη την ευελιξία και την ικανότητα πραγματοποίησης ελιγμών, χαρακτηριστικά που αποτελούν τα ισχυρά σημεία των ελαφριών σκούτερ.

Το ισχυρό σύστημα πέδησης ABS, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού, αναλαμβάνει την ενεργητική ασφάλεια του οχήματος. Πρόκειται για δύο δισκόφρενα διαμέτρου 260 και 240 mm με πλευστές δαγκάνες δύο εμβόλων. Κάθε τροχός διαθέτει αισθητήρες που διαβάζουν απευθείας την ταχύτητα των τροχών, κατανέμοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη δύναμη στα φρένα, αποφεύγοντας τα μπλοκαρίσματα. Οι αισθητήρες επικοινωνούν με τη 2κάναλη υδραυλική μονάδα ελέγχου η οποία ενεργοποιεί το σύστημα ABS.

 

Πρακτικό, δυναμικό, ελαφρύ και φινετσάτο

Στον τομέα των δίτροχων, όπως συμβαίνει και στον τομέα των αυτοκινήτων, ο συνδυασμός διαφορετικών αρχιτεκτονικών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου τύπου οχήματος για ελαφριά μετακίνηση.Εμπνευσμένο από τις έντονες, μοντέρνες και κομψές γραμμές του μεγαλύτερου αδελφού του, Beverly, το Piaggio Medley παρουσιάζει χαρακτηριστικά, όπως είναι το ελαφρύ βάρος και ο δυναμισμός, τα οποία είναι ιδανικά για τη χρήση του οχήματος στην πόλη.

Η μπροστινή όψη του οχήματος διαφέρει από την κλασική όψη των σκούτερ με μεγάλους τροχούς. Οι επιφάνειες έχουν διευρυνθεί προς όφελος της αεροδυναμικής προστασίας και κατ’ επέκταση της οδηγικής άνεσης. Ωστόσο, το Medley διατηρεί τον ξεκάθαρο χαρακτήρα του ελαφρού οχήματος, ο οποίος σε συνδυασμό με το πιο κλασικό ύφος της Piaggio έχει επαναπροσδιοριστεί με σύγχρονο τρόπο, ενώ παράλληλα προσδίδει στο σκούτερ μια μοναδική και ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Το ιδιαίτερα κομψό πίσω μέρος, διατηρεί τις συμπαγείς διαστάσεις του οχήματος παρά τον απίστευτα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο των 36,2 λίτρων κάτω από τη σέλα, ικανός να φιλοξενήσει δύο fullface κράνη, θεαματική επίδοση για σκούτερ με μεγάλους τροχούς. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο εξαιρετικά διαμορφωμένο σχήμα της ουράς του οχήματος, καθώς και στη νέα θέση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο του υποπόδιου. Πρόκειται για μια επιλογή που συνέβαλε στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς φορτίου στον χώρο αποθήκευσης για τα κράνη προσφέροντας πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως τη δυνατότητα ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση και καλύτερη οδηγησιμότητα στον δρόμο λόγω της βελτιωμένης κατανομής του βάρους, το οποίο έχει μεταφερθεί πλέον πιο κεντρικά.

 

Κινητήρες: η νέα γενιά κινητήρων iGet της Piaggio

Το Piaggio Medley είναι εξοπλισμένο με τη νέα γενιά κινητήρων iGet, στις εκδόσεις των 125 και 150 cc με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, σύστημα χρονισμού τεσσάρων βαλβίδων και υδρόψυξη. Πρόκειται για κορυφαίους κινητήρες των αντίστοιχων κατηγοριών τους σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις και τον σεβασμό προς το περιβάλλον οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι βάσει του ευρωπαϊκού προτύπου Euro 4.

Η έκδοση 125 αποδίδει ισχύ 9 kW στις 8.250 σ.α.λ., ενώ η έκδοση των 150 cc αποδίδει 11 kW στις 7.750 σ.α.λ. οι επιδόσεις αυτές μεταφράζονται σε γρήγορους κινητήρες στον δρόμο, ειδικά σχεδιασμένους και κατασκευασμένους σύμφωνα με τις ανάγκες του οδηγού για χρήση του οχήματος σε αστικό και υπεραστικό περιβάλλον. Πρόκειται για οδηγικές συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζονται από συχνές στάσεις και απαιτούν ευελιξία, γρήγορη επιτάχυνση και ομαλή οδήγηση. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εξασφαλίζονται από την εκπληκτική ροπή του οχήματος (11,5 Nm στις 6.500 σ.α.λ. για την έκδοση των 125 cc και 14,4 Nm στις 6.500 σ.α.λ. για την έκδοση των 150 cc) η οποία παρέχει στο Medley απίστευτη επιτάχυνση τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, εν μέρει λόγω του πραγματικά χαμηλού συνολικού βάρους.

 

Επισκεφτείτε ένα σημείο πώλησης Piaggio για να δείτε από κοντά όλες τις εκδόσειςMedley και να ενημερωθείτε για τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα και τη δυνατότητα επέκτασης εγγύησης για δύο επιπλέον χρόνια. Προτεινόμενες τιμές λιανικής:

Medley 125 ABS / Medley S 125 ABS       – 2.860 €

Medley Special Edition 125 ABS                 – 2.920 €

Medley 150 ABS / MedleyS 150 ABS        – 2.990 €

Medley Special Edition 150 ABS                 – 3.050 €