xe εργασία news

Έχετε πάει σε πολλές συνεντεύξεις αλλά παραμένετε άνεργοι. Δείτε τι φταίει

Τι συμβαίνει και ενώ έχετε κάνει πολλές συνεντεύξεις και διαθέτετε μια ολόκληρη λίστα νέων επαφών στην ατζέντα σας, εξακολουθείτε να είστε άνεργοι; Μπορεί ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας να είναι έντονος, όμως καλό είναι να εξετάσετε μήπως κάτι κάνετε εσείς λάθος. «Υπάρχουν βιογραφικά που είναι σαν να φωνάζουν μη με προσλάβετε» επισημαίνουν οι ειδικοί. «Με τον ίδιο τρόπο, το παιχνίδι μπορεί να χαθεί και στη συνέντευξη». Καλό είναι, λοιπόν, να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, όταν αναζητάτε εργασία, τα σημεία που μπλοκάρουν την πρόσληψή σας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας στο βιογραφικό σας

Είναι φυσικό, όταν φτιάχνετε το βιογραφικό σας να δίνετε προτεραιότητα στην εμπειρία, τις σπουδές και τις δεξιότητές σας. Όσο εντυπωσιακά όμως και να είναι τα προσόντα σας, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει υπέρ σας αν ο υπεύθυνος προσωπικού δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Βασικός κανόνας, λοιπόν, είναι να γράφετε πάντα τη διεύθυνση του σπιτιού σας, τον αριθμό του τηλεφώνου σας, το email σας και το λογαριασμό σας στο Linkedin, προκειμένου οι μελλοντικοί εργοδότες να έρθουν σε επαφή μαζί σας.

Υπάρχουν πολλά κενά ανεργίας

Μπορεί να έχετε μια σημαντική και μακρά επαγγελματική πορεία, όμως αυτή η καλή εικόνα μπορεί να χαλάσει, αν υπάρχουν μεγάλα κενά μεταξύ της προηγούμενης και της νέας σας δουλειάς και να δημιουργήσουν αρνητική εντύπωση στο δυνητικό σας εργοδότη. Είναι σίγουρο ότι όταν ο υπεύθυνος προσωπικού δει ότι ήσασταν άνεργοι για παραπάνω από 6 μήνες, θα σας ζητήσει να του εξηγήσετε το λόγο.

Η μη προετοιμασία για τη συνέντευξη

Πολλές φορές, οι υποψήφιοι που συμμετέχουν σε μια συνέντευξη δεν έχουν προηγουμένως κάνει ανάλογη έρευνα για την εταιρεία που προσφέρει τη θέση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν στο γραφείο του διευθυντή προσωπικού και να μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Στις μέρες μας, το internet είναι μια καλή πηγή πληροφόρησης που μπορεί να σας δώσει στοιχεία για την επιχείρηση στην οποία απευθύνεστε.

Δεν έχετε εξασφαλίσει συστάσεις

Στην περίπτωση που δεν έχετε εξασφαλίσει συστάσεις από προηγούμενες δουλειές, ο διευθυντής προσωπικού θα συμπεράνει ότι δεν γνωρίζετε κανέναν που θα είχε να πει κάτι θετικό για τη δουλειά σας ή να εγγυηθεί για σας. Να θυμάστε −όσο κι αν ορισμένες φορές θέλετε να το αποφύγετε− ότι οι διευθυντές προσωπικού επικοινωνούν τουλάχιστον με έναν προηγούμενο εργοδότη σας, πριν σας προσλάβουν.

Δείχνετε τη δυσαρέσκειά σας για τους προηγούμενους εργοδότες σας

Ο μελλοντικός σας εργοδότης σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο άτομο για να μοιραστείτε τις αρνητικές εμπειρίες από την προηγούμενη δουλειά σας. Για να πετύχετε την πρόσληψη, καλό είναι να στρέψετε τα αρνητικά της προηγούμενης θέση σε θετικά. Δώστε τις παρακάτω απαντήσεις: «Ψάχνω για νέες προκλήσεις στον επαγγελματικό τομέα. Η προηγούμενη δουλειά μου δεν μπορούσε να μου προσφέρει τίποτα παραπάνω» ή «Θέλω να εργαστώ σε ένα περιβάλλον που θα αισθάνομαι μέρος της ομάδας. Η τελευταία μου θέση δεν μου έδινε αυτή τη δυνατότητα» και κερδίστε το παιχνίδι.

Έχετε αλλάξει πολλές δουλειές τον τελευταίο χρόνο

Παρά τη ρευστότητα στην εργασία τα τελευταία χρόνια, οι συχνές αλλαγές εργασίας δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Το αντίθετο μάλιστα. Εμφανίζουν μια αρνητική εικόνα για σας. Δείχνουν ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες μιας θέσης και ότι οι προϊστάμενοί σας δεν μπορούν να σας εμπιστευτούν. Στην περίπτωση αυτή, καλό είναι να επιλέξετε σε ποιες δουλειές θα αναφερθείτε στο βιογραφικό σας.

Επιμέλεια: Μίνα Μπαγιώτα