xe εργασία news

Αποκτήστε γρήγορα τη φήμη του σωστού επαγγελματία

Θέλετε να ανεβείτε γρήγορα τα σκαλιά της ιεραρχίας και να φτάσετε στην κορυφή της επιχείρησης στην οποία εργάζεστε; Υπάρχει τρόπος επισημαίνουν οι ειδικοί και δεν έχει να κάνει με το ταλέντο, τις σπουδές ή τις γνωριμίες. Αυτό που ξεχωρίζει έναν επιτυχημένο εργαζόμενο από έναν μέτριο είναι η συμπεριφορά. Για να πετύχετε το στόχο μιας αξιοζήλευτης καριέρας θα πρέπει να είστε θετικοί, να αναπτύσσετε καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους σας, να μην απογοητεύεστε με την πρώτη αναποδιά, να μπορείτε να διαφημίζετε σωστά τον εαυτό σας, να διαχειρίζεστε τις αποτυχίες και να αξιοποιείτε τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Με λίγα λόγια, μπορείτε να υιοθετήσετε τις παρακάτω συμπεριφορές για να αποκτήσετε πολύ γρήγορα τη φήμη του σωστού επαγγελματία:

Όλα είναι εφικτά

Αν πιστεύετε ότι δεν θα κατακτήσετε ποτέ διευθυντική θέση στην εταιρεία που εργάζεστε, είναι βέβαιο ότι αυτό δεν θα συμβεί. Υιοθετήστε μια διαφορετική συμπεριφορά και κινητοποιήστε τον εαυτό σας προς το στόχο αυτό. Σκεφτείτε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι και θα το πετύχετε.

Προκαλέστε οι ίδιοι την τύχη σας

Οι ευκαιρίες σε αυτή τη ζωή δεν προκύπτουν από μόνες τους. Μην περιμένετε λοιπόν να εμφανιστεί μια εξαιρετική ευκαιρία στη δουλειά, χωρίς να κάνετε κάτι εσείς. Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες ρισκάρουν και προκαλούν οι ίδιοι τα ωραία πράγματα. Προσπαθήστε να σκεφτείτε την καριέρα σας με έναν διαφορετικό τρόπο. Μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή, αρκεί να αποφασίσετε ότι εσείς ορίζετε την τύχη σας.

Μην υποτιμάτε καμία δουλειά

Ένας βασικός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθείτε σε όλη σας τη ζωή είναι να επικεντρώνεστε στα καθήκοντά σας και να απολαμβάνετε την εργασία σας, όποια κι αν είναι αυτή. Αν δίνετε την αντίστοιχη προσοχή, να είστε σίγουροι ότι ο επαγγελματισμός σας θα εκτιμηθεί γρήγορα και θα πάρετε σε μικρό χρονικό διάστημα την πρώτη προαγωγή ή πολύ γρήγορα η επιχείρηση θα σας εμπιστευτεί και θα σας αναθέσει περισσότερες ευθύνες.

Αξιοποιήστε τις γνωριμίες στη δουλειά σας

Για να φτάσετε ψηλά στην ιεραρχία μιας επιχείρησης, θα πρέπει να έχετε καλές σχέσεις και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων σας, των διευθυντών σας και των υφισταμένων σας. Φροντίστε, λοιπόν, να χτίσετε καλές επαφές και να είστε ευγενικοί με τους ανθρώπους που κινούνται γύρω σας στη δουλειά. Εξάλλου, ποτέ δεν ξέρετε τι ρόλο θα παίξουν στο μέλλον οι παλιότερες γνωριμίες σας.

Χτίστε σωστές επαγγελματικές επαφές

Η αξία του δικτύου των επαφών μέσα και έξω από την εταιρεία σας είναι αναμφισβήτητη. Είναι απαραίτητο για την καριέρα σας να χτίσετε επαγγελματικές επαφές, και δεν αρκούν μόνο τα social media για να αναπτύξετε το δίκτυό σας. Πρέπει να κάνετε ένα βήμα παρακάτω. Να προσκαλέσετε ένα συνεργάτη σας για φαγητό, να βγείτε μετά τη δουλειά με συναδέλφους κ.λπ. Γενικότερα, να ενσωματωθείτε στο περιβάλλον του γραφείου με έξυπνο τρόπο, κάτι που θα λειτουργήσει υπέρ σας στο μέλλον.

Πείτε ναι σε έξτρα δουλειά

Ένας τρόπος για να βελτιώσετε τον επαγγελματισμό σας είναι να προσφερθείτε να αναλάβετε μια επιπλέον εργασία. Οι εργαζόμενοι που αποτελούν πρότυπο και καλό παράδειγμα δεν τελειώνουν απλά τη δουλειά τους και αποχωρούν από το γραφείο. Θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους στην επιχείρηση.

Μη σας τρομάζει η αποτυχία

Και η αποτυχία μέσα στη ζωή είναι. Καμία καριέρα δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Όλοι αποτυγχάνουν κάποια στιγμή. Απλώς η διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων και των αποτυχημένων ανθρώπων είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την αποτυχία. Αυτοί που φτάνουν ψηλά είναι εκείνοι που μαθαίνουν από τα λάθη τους και προχωράνε παρακάτω.

Νέες προκλήσεις σας περιμένουν

Ό,τι και να συμβεί, μην απογοητεύεστε. Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες προκύπτουν συνεχώς. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά. Δεν ξέρετε πότε θα ανακαλύψετε την ευκαιρία που θα αλλάξει την πορεία της καριέρας σας.

Διαφημίστε οι ίδιοι τον εαυτό σας

Μη διστάζετε να συζητήσετε για τα επιτεύγματά σας μέσα στην εταιρεία που εργάζεστε. Είναι καλύτερα να το κάνετε μόνοι σας, γιατί αν περιμένετε να έρθει κάποιος άλλος να αναγνωρίσει τα ταλέντα σας, μάλλον θα χάσετε πολύτιμο χρόνο. Προσοχή, όμως, παρουσιάστε τις επιτυχίες σας με ωραίο τρόπο, χωρίς να καυχιέστε, όπως κάνει κάθε σωστός επαγγελματίας.

Επιμέλεια: Μίνα Μπαγιώτα