xe εργασία news

Εύκολοι τρόποι για να παρακινήσετε την ομάδα σας να κάνει καλύτερη δουλειά

Ως προϊστάμενος, πιθανότατα κάνετε ό,τι μπορείτε για να βοηθήσετε την ομάδα σας να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Πόσοι από σας όμως τα καταφέρνετε; Πόσοι μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να κινητοποιήσετε τους ανθρώπους γύρω σας;

Ξέρω ότι αυτό που σκέφτεστε είναι ότι η ενέργεια που χρειάζονται οι υπάλληλοί σας για να δουλέψουν αποτελεσματικά το πρωί στο γραφείο πηγάζει από έναν καλό ύπνο την προηγούμενη νύχτα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η θετική ενέργεια που εκπέμπει ένας ηγέτης στην ομάδα του παίζει καθοριστικό ρόλο για να τους δώσει κίνητρα σε καθημερινή βάση, να τους παρακινήσει να εργάζονται πιο σκληρά, να παραμείνουν επικεντρωμένοι στα καθήκοντά τους, να αντλούν απόλαυση από τη δουλειά τους και στο τέλος της ημέρας να αυξήσουν την απόδοσή τους. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν όλες οι πρόσφατες μελέτες.

Αν θέλετε και εσείς να γίνετε ο δυναμικός ηγέτης που θα κινητοποιήσει την ομάδα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Εκδηλώστε μια θετική στάση

Μια αισιόδοξη στάση οδηγεί σε μια αποτελεσματική ηγεσία. Αυτό λένε οι ειδικοί, αλλά μάλλον δεν χρειάζεται η επιστήμη για να το καταλάβει κανείς αυτό. Είναι λογικό κάποιος που είναι αισιόδοξος να δημιουργεί ενθουσιασμό στους γύρω του σε σύγκριση με κάποιον που πάντα παραπονιέται. Καλό είναι λοιπόν να κάνετε μια συντονισμένη προσπάθεια σε τακτική βάση για να είστε υποστηρικτικοί, ευγενικοί και αισιόδοξοι.

Για παράδειγμα, όταν διαφωνείτε με την ιδέα ενός συνεργάτη σας, μην την «πυροβολείτε», αντιθέτως σεβαστείτε τη γνώμη του και προσπαθήστε να βρείτε ένα κοινό έδαφος. Αντίστοιχα, όταν προκύπτουν προβλήματα, εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να διορθώσετε και μη «θρηνείτε» για όλα τα πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Προσπαθήστε να παραμείνετε θετικοί σε ό,τι κάνετε. Πιστέψτε με είναι μεταδοτικό.

Μην αγνοείτε το ανθρώπινο επίπεδο

Οι πραγματικοί ηγέτες δεν λένε μόνο στους ανθρώπους τους τι πρέπει να κάνουν, αλλά εστιάζουν στην καλλιέργεια ισχυρών και αμφίδρομων σχέσεων με αυτούς με τους οποίους δουλεύουν. Δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα συναισθήματα, τις ανησυχίες και την ευτυχία της ομάδας τους και επιδιώκουν να είναι πραγματικά παρόντες, όταν μιλάνε μαζί τους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρουν πώς να δείξουν συμπάθεια, καθώς γνωρίζουν καλά ότι, αν οι ίδιοι είναι ειλικρινείς, αναγκάζουν και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Μοιραστείτε το πάθος σας με την ομάδα σας

Όλες οι μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι προϊστάμενοι που δείχνουν πάθος για τη δουλειά τους είναι περισσότερο ενθαρρυντικοί για τους γύρω τους.

Επιδιώξτε, λοιπόν, να έρθετε σε επαφή με αυτό που δίνει νόημα στη δουλειά σας. Στη συνέχεια, μεταδώστε στους υπαλλήλους σας τον ενθουσιασμό σας, μοιραστείτε μαζί τους τους προσωπικούς σας στόχους, τα έργα στα οποία είστε πρόθυμοι να εργαστείτε, καθώς και το μήνυμα ότι η εταιρεία σας αντιπροσωπεύει. Όσο πιο ξεκάθαροι είστε στο «γιατί» πίσω από ό,τι κάνετε, τόσο πιο πιθανό θα είναι οι άνθρωποι στην ομάδα σας να ενθουσιαστούν και να εμπλακούν.

Παραμείνετε ανοιχτοί στη μάθηση

Η ενεργοποίηση ενός ηγέτη, αναμφίβολα, δημιουργεί ένα περιβάλλον που διεγείρει πνευματικά. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να μοιράζεστε τις γνώσεις και την εμπειρία σας με την ομάδα σας, να είστε ανοιχτοί στη μάθηση που σας προσφέρουν οι άλλοι και να λαμβάνετε σχόλια.

Με τον τρόπο αυτό θα ενθαρρύνετε τον ανοιχτό διάλογο και τη δημιουργικότητα και δεν θα μείνετε σε υποθέσεις. Μια ομάδα που συμμετέχει σε συχνές, ειλικρινείς συνομιλίες είναι επίσης πιθανό να βρει πιο εύκολες λύσεις σε προβλήματα. Φυσικά, στο τέλος της ημέρας δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι όλοι είναι διαφορετικοί και ότι κάτι που δουλεύει για να παρακινήσει έναν υπάλληλο δεν είναι απαραίτητο να δουλεύει για όλους. Έτσι, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να έρθετε σε επαφή μαζί τους και να τους ρωτήσετε.

 Επιμέλεια: Μίνα Μπαγιώτα