xe εργασία news

Πώς θα κατακτήσετε την πρώτη θέση στην ιεραρχία μιας εταιρείας

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου μια δεκαετής μελέτη στην οποία συμμετείχαν 17.000 CEOs και έγινε στο πλαίσιο του CEO Genome Project, προκειμένου να διαπιστωθεί τι διαχωρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους.

Μέσα από αυτή προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το δρόμο που οδηγεί ένα στέλεχος στην κορυφή και τον κάνει CEO. Για την ακρίβεια, χρειάζεται κατά μέσο όρο 24 χρόνια για να γίνει κάποιος επικεφαλής, αλλά μερικοί άνθρωποι −που τους ονομάζουν sprinters CEO− το κάνουν ακόμα πιο γρήγορα.

Μάλιστα, οι ερευνητές, αφού μελέτησαν προσεκτικά αυτούς τους sprinters CEO, κατέληξαν σε ένα αξιοσημείωτο συμπέρασμα: ότι ο πιο σύντομος τρόπος για την κορυφή δεν είναι η τελειότητα. Οι άνθρωποι που έγιναν Διευθύνοντες Σύμβουλοι γρηγορότερα δεν είχαν MBΑ από δημοφιλή πανεπιστήμια και δεν ήταν υπάλληλοι μακράς διαρκείας σε πολυεθνικές εταιρείες. Το πέτυχαν κάνοντας τολμηρές κινήσεις σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Οι ερευνητές εντόπισαν τρία στοιχεία που επέτρεψαν στο 97% των sprinters να φτάσουν στη θέση του CEO.

Πρόκειται για τα εξής:

Ασχολούνται με τα μικρά για να πάνε στο μεγάλο

Η πορεία προς το πόστο του CEO σπάνια είναι σε ευθεία γραμμή. Μερικές φορές κάποιος πρέπει να κινηθεί προς τα πίσω ή προς τα πλάγια για να προχωρήσει. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 60% των sprinters επέλεξαν να αναλάβουν μικρότερο ρόλο, με μεγαλύτερη ευθύνη, κάποια στιγμή της σταδιοδρομίας τους.

Επιλέγοντας να δουλεύουν για μια μικρότερη επιχείρηση και κατέχοντας ηγετικό ρόλο σε μια νεαρή ομάδα ή ξεκινώντας μια νέα πρωτοβουλία, είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σημαντική διοικητική εμπειρία, η οποία αργότερα τους βοήθησε να κάνουν βήματα μπροστά και να ξεπεράσουν το μέσο όρο.

Κάνουν ένα μεγάλο άλμα

Πάνω από το 1/3 των sprinters έκανε ένα μεγάλο άλμα στην πρώτη δεκαετία της σταδιοδρομίας του. Αυτοί οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι είχαν μια ευκαιρία που ήταν πέρα από την εμπειρία τους και χωρίς να είναι πλήρως προετοιμασμένοι δεν την άφησαν να πάει χαμένη. Η εμπειρία αυτή τους ενδυνάμωσε και τους ωφέλησε αργότερα στη σταδιοδρομία τους.

Οι μελετητές επισημαίνουν σε αυτό το σημείο ότι αν δεν παρουσιαστεί μια «χρυσή» ευκαιρία κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, μπορούν αυτοί οι ίδιοι να τη δημιουργήσουν, αναζητώντας μεγάλα έργα, ζητώντας συνεχώς περισσότερες ευθύνες και λέγοντας «ναι», ανεξάρτητα από τα έργα που τους προτείνουν. Αυτό, άλλωστε, θα βοηθήσει και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Κληρονομούν ένα μεγάλο χάος

Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για να αποδείξει κάποιος ότι είναι διατεθειμένος να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος είναι να αποδείξει την αξία του σε μια δύσκολη περίοδο. Η έρευνα διαπίστωσε ότι πάνω από το 30% των sprinters οδήγησε μια ομάδα μέσα από ένα μεγάλο χάος.

Όταν αντιμετωπίζουν κρίση, οι αναδυόμενοι ηγέτες έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν την ικανότητά τους, να εκτιμήσουν ήρεμα την κατάσταση, να λάβουν αποφάσεις υπό πίεση, να υπολογίσουν τους κινδύνους, να συσπειρώνουν άλλους γύρω τους και να επιμένουν ενάντια στις αντιξοότητες. Με άλλα λόγια, μια δύσκολη περίοδος είναι μια καλή προετοιμασία για τη δουλειά του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Επιμέλεια: Μίνα Μπαγιώτα