xe news

xe tip: Τα 10+1 βήματα μιας επιτυχημένης αγγελίας

Το www.xe.gr το χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες χρήστες, που αναζητούν πραγματικές ευκαιρίες, γιατί γνωρίζουν ότι μόνο εκεί θα βρουν τους περισσότερους αγοραστές και τους περισσότερους πωλητές. Μέσα όμως σε αυτόν τον “ωκεανό” από αγγελίες, τι πρέπει να κάνεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι η αγγελία σου θα ξεχωρίσει από τις άλλες?

Παραθέτουμε μερικά βασικά tips που θα σε βοηθήσουν να “χτίσεις” μια ολοκληρωμένη αγγελία, αλλά και τι μπορείς να κάνεις μετά ώστε να την διαφημίσεις είτε δωρεάν, είτε πληρώνοντας.

Αγγελία

 1. Κατηγορία: Επέλεξε προσεκτικά την κατηγορία της αγγελίας σου, μιας και το 70% των χρηστών δεν κάνει αναζήτηση από το search bar, αλλά αναζητά αγγελίες κάνοντας κλικ σε κάποια κατηγορία ή υποκατηγορία από την homepage!
 2. Τοποθεσία: Αν πρόκειται για αγγελία ακινήτου, είναι πολύ σημαντικό να καταχωρήσεις την ακριβή τοποθεσία του ακινήτου. Επιλέγοντας πόλη, περιοχή αλλά και ακριβή διεύθυνση πάνω στο χάρτη, η αγγελία σου θα εμφανίζεται με προτεραιότητα στα αποτελέσματα αναζήτησης και θα έχει 3 φορές μεγαλύτερη επισκεψιμότητα!
 3. Βασικά χαρακτηριστικά αγγελίας: Και εδώ πολύ σημαντικό είναι να συμπληρώσεις όσο περισσότερα πεδία μπορείς, για να δώσεις τη δυνατότητα σε αυτούς που αναζητούν με φίλτρα να βρουν την αγγελία σου. Για παράδειγμα αν το σπίτι σου έχει «φυσικό αέριο» και εσύ δεν το επιλέξεις από τα “Επιπλέον χαρακτηριστικά αγγελίας”, ψάχνοντας ένας χρήστης βάσει φίλτρων για σπίτια με “φυσικό αέριο” τότε δεν θα βρει την αγγελία σου στα αποτελέσματα αναζήτησης.
 4. Τιμή: Τι ίδιο με το παραπάνω ισχύει για την τιμή. Όταν κάποιος αναζητήσει αγγελίες βάσει τιμής, αν εσύ δεν έχεις συμπληρώσει αυτό το πεδίο, τότε δεν θα βρει την αγγελία σου. Αγγελίες με τιμή εμφανίζονται με προτεραιότητα στα αποτελέσματα αναζήτησης και είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικές
 5. Ελεύθερο κείμενο internet: Εδώ γράψε ό,τι θα πρέπει να γνωρίζει ο επίδοξος αγοραστής που δεν το έχεις συμπληρώσει στα παραπάνω πεδία. Να είσαι σύντομος αλλά περιεκτικός και να είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα γράψεις ουσιαστικά θα «πουλήσει» την αγγελία σου. Σκέψου ότι στην πραγματικότητα μια αγγελία δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια διαφήμιση. Με τη διαφορά ότι αυτή η διαφήμιση στο xe.gr έχει μεγαλύτερη αξία από ότι σε άλλα μέσα, μιας και αυτός που αναζητά είναι συνειδητοποιημένος αγοραστής,  δεν έρχεται δηλ. το site μας απλά για να δει αγγελίες χωρίς λόγο! Γίνε δημιουργικός! Γράψε κάτι που θα ήθελες να δεις ΕΣΥ σε μια αγγελία.
 6. Κείμενο Εντύπου: Παράλληλα με το Internet, η αγγελία σου, αν θέλεις, μπορεί να εμφανιστεί και στην εφημερίδα της Χρυσής Ευκαιρίας, έναντι αντιτίμου. Σε αυτό το βήμα μπορείς να διαμορφώσεις το κείμενο της αγγελίας σου για την εφημερίδα. Εάν οι λέξεις του κειμένου της εφημερίδας υπερβαίνουν το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό (25), μπορείς να απο-επιλέξεις ορισμένα χαρακτηριστικά ή να αλλάξεις το ελεύθερο κείμενο. Σημείωση: Οι αλλαγές που θα κάνεις σε αυτό το βήμα ΔΕΝ επηρεάζουν την εμφάνιση της αγγελίας για το Internet.
 7. Φωτογραφίες & Video: Μια εικόνα μπορεί να αξίζει 1000 λέξεις, αλλά στο xe.gr αξίζει πολύ περισσότερο μιας και αγγελίες με φωτογραφίες εμφανίζονται με προτεραιότητα στα αποτελέσματα αναζήτησης και είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικές. Επιπλέον μια αγγελία με φωτογραφία ή ακόμα και με video δίνει μεγαλύτερη «ώθηση» στην αγγελία σου μιας και ο επίδοξος αγοραστής θα θέλει να δει την κατάσταση π.χ. του κινητού που πουλάς ή του ακινήτου που νοικιάζεις. Θυμήσου ότι μια φωτογραφία ακόμα και τραβηγμένη από κινητό είναι αρκετή ώστε να τραβήξει την προσοχή σε κάποιον. Ανέβασε λοιπόν μέχρι και 10 φωτογραφίες! Η πρώτη φωτογραφία θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια φωτογραφία, ενώ μπορείς να αλλάξεις τη σειρά με την οποία εμφανίζονται με drag & drop. Video μπορεί να προστεθεί αφού το ανεβάσεις αρχικά στο ΥouTube και μετά απλά κάνε copy paste το αντίστοιχο link.

Προβολή

Ακολουθώντας τα παραπάνω 7 βήματα έχεις δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη αγγελία, αλλά σίγουρα θα θέλεις να πάρεις την μέγιστη προβολή! Να μερικά tips που μπορείς να κάνεις:

8. Κάνε την αγγελία σου Gold Plus ή Gold ή Platinum και:

 • εκτίναξε αισθητά την επισκεψιμότητα της αγγελίας σου
 • εμφάνισε την αγγελία σου με απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τις δωρεάν αγγελίες

Επίσης μπορείς να να επιλέξεις ένα απο τα νέα πακέτα δημοσίευσης των αγγελιών σας τα οποία σας παρέχουν συνολική έκπτωση έως και 50%. Μπορείς να τα δεις εδώ!

9. Βάλε το link της αγγελίας σου στο wall της Χρυσής Ευκαιρίας στο Facebook https://www.facebook.com/www.xe.gr που μέσα από τους 130.000 fans έχεις και εκεί πιθανότητες  προβολής

10. Κάνε share τo link της αγγελίας σου στο Facebook και στο Twitter ζητώντας από τους φίλους σου να κάνουν LIKE ή Retweet αντίστοιχα

10+1. Τέλος, βάλε την αγγελία σου και στην έντυπη μορφή της Χρυσής Ευκαιρίας,  αφού έτσι μπορείς να απευθυνθείς σε πάνω από 500.000 αναγνώστες το μήνα, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας στοχεύοντας και το κοινό που προτιμά την έντυπη έκδοση

 • 14646: Από σταθερό 1 €/λεπτό με χρέωση ανά λεπτό και από κινητό 1 €/λεπτό με χρέωση ανά λεπτό, help line: 210 9091333 (αστική χρέωση)
 • 14747: Από σταθερό 2,01 €/λεπτό με χρέωση ανά λεπτό και από κινητό 3,18 €/λεπτό με χρέωση ανά λεπτό, help line: 210 9091333 (αστική χρέωση)

56 σχόλια

 • Δεν μπορω να εμφανίζω την φωτο ίσια, την εχω ανεβασει 4 φορές από ολες τις πλευρες και συνεχίζει και τηνδείχνει τούμπα!

 • Η πλατφορμα σας εχει βασικα προβληματα.

  Πρωτον , θα επρεπε οπωσδηποτε να υπαρχει ενας αλγοριθμος (οπως και σε αλλα site με αγγελιες) , που μετα απο ενα χρονικο διαστημα , απενεργοποιει της αγγελιες αν ο χρηστης δε μπει να τις “ενημερωσει” οτι ισχυουν ακομα. Οι περισσοτεροι δε μπαινουν στον κοπο να τις σβησουν αν πχ ενοικιασουν το ακινητο τους , κι ετσι χανουμε χρονο με ασκοπα τηλεφωνα.

  Δευτερο και πιο σημαντικο ειναι οτι για καποιο λογο , οι περισσοτερες αγγελιες (για ενοικιαζομενα σπιτια που κοιταζω αυτο τον καιρο) , δεν εχουν τιμη (για φωτογραφιες ουτε λογος , ουτε το 5% δεν εχει συνηθως) , με αποτελεσμα οταν πχ , οριζω οτι μπορω να διαθεσω μεχρι το ταδε ποσο , η αναζητηση μου βγαζει αγγελιες που δεν εχουν καν τιμη (παρα πολλες) , και αλλες που εχουν τιμη 1 ευρω. (αλλο γνωστο site με αγγελιες οχηματων εχει ενα checkbox που μας δινει την επιλογη να δουμε μονο αγγελιες που εχουν τιμη)

  Ειστε το μοναδικο site που τοσος κοσμος επιλεγει να αναρτησει τις αγγελιες του , καλο θα ηταν να διορθωσετε τα παραπανω

  • ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας, που μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας!

 • Καλησπέρα, γιατί έχετε στις μη αποδεκτές λέξεις στην φόρμα αγγελιών τη λέξη “παρέα”?

 • Καλησπέρα,
  Το διαμέρισμα που είχα βάλει προς ενοικίαση νοικιάστηκε. Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να κατεβάσω την αγγελία

  • καλησπέρα σας, μπορείτε να μπείτε στο λογαριασμό σας, να βρείτε την αγγελία σας και να διαγράψετε την αγγελία που επιθυμείτε.

 • Έχω 3\20λεπτες δεκάρες του 1959\1966\(2)Βασίλευαν Ελλάδος!!κ’ 10\1)Δεκάλεπτη Δεκάρα του 1969 Βασιλεύς (20Λεπτα (3)73\70-10 του( 47\3)

 • Αγαπητοί Κυρίες-οι
  Έχουμε δύο αγγελίες 1) 25 Σεπτέμβριου 2013 και η 2) 30 Νοεμβρίου 2012 χωρίς να μπορώ να τις διαγράψω και να γράψω μια νέα.
  Παρακαλώ, πείτε μου που κάνω λάθος για να το διορθώσω.
  Με εκτίμηση
  Νικ. Χατζηανέστης

   • Έχω ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία, αλλά μάταια. Προσπαθώ για την οριστική διαγραφή αλλά επανέρχεται στην αρχική μορφή.
    Παρακαλώ που κάνω λάθος;;;

  • καλημέρα, προσπάθησε να απενεργοποιήσεις το antivirus και το popup blocker

 • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕΡΧΙ ΠΟΣΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ?
  ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΟΙ FOTO ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ?

  • Ελένη, έως και 10 αγγελίες μπορείς να ανεβάσεις συνολικά, όχι όμως 10 από την ίδια κατηγορία (π.χ. 10 αυτοκίνητα ή 10 σπίτια). Ανα κατηγορία μπορείς να ανεβάσεις έως και 3 αγγελίες.
   Σχετικά με τις φωτογραφίες, οι φωτογραφίες περνάνε από έλεγχο, οπότε ανεβαίνουν μετά από λίγο.

 • Πως διορθώνω της φωτο που ειναι ανάποδα;τι κάνω λάθος;

 • Είστε το site με τις περισσότερες αγγελίες και απο τα λίγα sites που δέχονται αγγελίες απο ιδιώτες και όχι μόνο απο μεσιτικά γραφεία. Θα έπρεπε όμως να μπορούμε να δημοσιεύουμε περισσότερες απο 3 αγγελίες. Ευχαριστω.

 • καλησπέρα προσπαθώ να ανεβάσω μια φωτογραφία όπως εχω ξανακανει κα ιστο παρελθόν αλλά κολλάει στο upload και τελικά δεν γίνεται κάτι. Υπάρχει κατι που μπορω να κανω για να το διορθώσω;

 • Δημιούργησα μία καινούρια αγγελία αλλά δεν εμφανίζεται όταν την ψάχνω στην αναζήτηση. Στις λεπτομέρειες λέει ότι παράλληλα με την δημοσίευση γίνεται και διαδικασία ελέγχου, πρέπει να περιμένω να γίνει και μετά θα εμφανιστεί?

 • προσπαθω να διαγραψω μια αγγελια μου που εχω βαλει και δεν το δεχεται. παταω επεξεργασια και μετα οριστικη διαγραφη αλλα δεν το δεχεται. μηπως κανω κατι λαθος?

  • Καλησπέρα. Απενργοποίησε για λίγο τον pop-up blocker που έχεις ή/και το antivirus σου και ξαναπροσπάθησε!

 • kalimera sas .
  Prospatho na vazo mia agelia ja upalilous sto ekshoteriku,sti Mesi Anatoli. Epidhi ego vriskome edhe ke thelo na vro ypalilous apo tin Eladha se afta ta epangelmata(logjistes,recepsionist,estetikush,masazh,fisikotherapist,ypalilua grafiu,gjimnastes,aerobik,xoreftes latina ke zumba,komotries ,programatistes,)ine jam mia poli sovari eteria dhen ime grafio.
  sas parakalo an bori na gjine?
  perimeno nea sas

 • 1)δεν μπορω να ανεβασω ΚΑΜΙΑ φωτογραφια, πατάω upload και… περιμένω…….
  2) δεν μπορώ να διαγράψω ΚΑΜΙΑ αγγελία, πατάω πεξεργασία, και οριστική διαγραφή… και συνεχίζω να τις βλέπω μπροστα μου!

 • ποιο ειναι το μεγιστο οριο αγγελιων που μπορω να βαλω ;
  εχω ανεβασει 3 και μου λεει εχω φτασει το οριο !

 • poleitai skila koutskar ka8aroaimi ,ekpaideumeni se mpekatsa kai ortiki.ferma agalma. pouliountai kai koutavia trion minon.timi eukairias.

 • Καλησπερα σας,

  προσπαθω να προσθέσω νέο τηλεφωνικό νούμερο στις αγγελίες μου (μέσω του προφίλ μου) αλλά δεν μου ανοίγει κανένα πεδίο όταν πατάω “προσθήκη νέου τηλεφωνικού αριθμού”. Οπότε πως γίνεται?
  Ευχαριστώ

 • Γιατί δεν εμφανίζονται οι φωτογραφίες που έκανα upload στήν αγγελία; Στό αντίστοιχο πεδίο με τις φωτωγραφίες εμφανίζεται εικονίδιο με τη σήμανση “εκκρεμεί έλεγχος” γιατί ;

  • Καλησπέρα Δήμο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φωτογραφίες των αγγελιών περνάνε απο έλεγχο. Στην περίπτωση που μερικές ή όλες δεν γίνουν δεκτές, θα λάβετε email

 • ΚΑΛΑ ΡΕ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΧΟΛΟΣΚΑΤΕ ΞΥΜΝΗΣΤΕΕ

 • Νομίζω ότι καλό θα ήταν και ένα έξτρα βήμα πριν την τελική δημοσίευση μια αγγελίας. Κάτι σαν Save δηλαδή που να σου δίνει την δυνατότητα να ολοκληρώσεις την αγγελία αργότερα. Πολλές φορές κάτι ξεχνάμε να συμπληρώσουμε και γυρνάμε ένα βήμα πίσω και πρέπει πάλι από την αρχή να τα συμπληρώσουμε όλα.

  • Δημήτρη σε ευχαριστούμε για το σχόλιο. Το έχουμε ήδη προωθήσει στο τεχνικό μας τμήμα για να το δει και να το υλοποιήσει αν είναι εφικτό. Και πάλι σε ευχαριστούμε, τέτοια εποικοδομητικά σχόλια είναι πολύ χρήσιμα 🙂

 • Εβαλα πριν λίγο μία αγγελία για Κέρκυρα και
  1) Δεν μπήκε η πρώτη και βασική φωτογραφία ενών την εχω βάλει.
  2) Η αγγελία μου δείχνει τα στοιχεία ενός γραφείου real estate και οχι τα δικά μου, γιατί????
  Ευχαριστώ

  • Καλημέρα σας. Σας έχουμε στείλε email ζητώντας σας κάποιες λεπτομέριες για να ελεγχξουμε την αγγελία σας. Παρακαλούμε, μόλις το δείτε απαντήστε μας.

 • βαζο το gmail και τον κοδικομου ομοσ μου εχετε κλιδοση την σελιδα και δεν μπορο να βαλο αγγελια παρακαλο να την αννιξετε
  η δοστεμου αλλον κοδικο ευχαριστο

  • Μήπως έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας? Αν ναι θα πρέπει να πάτε στο http://my.xe.gr και απο εκεί να βάλετε το email σας ώστε να σας στείλουμε τον κωδικό σας

 • bazo tis fotografies kai den mou tis emfanizei otan psaxno na bro tin aggelia mou otan den eimai sundemenos mipos ftaei epidi einai telios kainourgia i exo kanei kati lathos?

 • όταν γράφω την τιμή γιατί μου βγάζει αυτό :Λάθος τιμή στο πεδίο (fields[Item.master_type])…και τι πρέπει να κάνω;

 • ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ “ΔΙΚΗ ΤΟΥ” ΕΝΑ ΜΕΣΙΤΙΚΟ!ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ?ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΑΓΓΕΛΙΑ|?

 • Καλημερα! Σου προτεινουμε να βαλεις δωρεαν την αγγελια σου στο xe.gr απο εδω http://my.xe.gr μιας κ θα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες επιτυχιας.

 • Καλημερα σου! Σου προτεινουμε να βαλεις δωρεαν την αγγελια σου στο xe.gr απο εδω http://my.xe.gr μιας κ θα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες επιτυχιας!

 • […] Αν θέλετε περισσότερη βοήθεια για το πως θα φτιάξετε μια αγγελία σας με τον πιο αποδοτικό τρόπο, δείτε εδώ τα 10+1 βήματα μιας επιτυχημένης αγγελίας […]

  • Καλημέρα και σε ευχαριστούμε για την διευκρίνηση. Μπορείς να μας πεις σε τι browser σου συμβαίνει?

 • και εμενα καθως προσπαθω να βαλω την αγγελεια, μου βγαζει το μηνυμα: Λάθος τιμή στο πεδίο (fields[Item.master_type]) ενω εχω συμπληρωσει ολα τα απαιτουμενα πεδια συμφωνα με τους ορους.

 • Βάζω το mail μου στην αγγελία που θέλω να δημιουργήσω στο internet και ενω κάνω το επόμενο βήμα αυτοματα μου το σβήνει κάθε φορά και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο.γιατί?

 • Που εμφανίζεται αυτό το μήνυμα; Στο Pro ή στο My.xe.gr;
  Δοκιμάζοντάς το και στα δύο συστήματα και υπό διαφορετικές προϋποθέσεις, δε μπορέσαμε να το αναπαράξουμε.
  Θα μας βοηθήσει πολύ εάν μας πει εάν εμφανίζεται συστηματικά και με ποιά συγκεκριμένα βήματα.

 • όταν γράφω την τιμή γιατί μου βγάζει αυτό :Λάθος τιμή στο πεδίο (fields[Item.master_type])…και τι πρέπει να κάνω;

Σχολιάστε το!