business news xe property news

Συστήματα για μονώσεις ταρατσών

Η ταράτσα είναι το μέρος του κτηρίου που έχουμε τη μεγαλύτερη ενεργειακή απώλεια. Για το λόγο αυτό ,γίνεται αντιληπτή η σημασία και ο ρόλος του συγκεκριμένου κειμένου για τις μονώσεις ταρατσών.  Η σωστή μόνωση ταράτσας είναι η πιο απαραίτητη εργασία που πρέπει να γίνει για να πετύχουμε εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Για να διαλέξουμε ποια μέθοδο μόνωσης ταράτσας ταιριάζει στη δικιά μας περίπτωση πρέπει να λάβουμε υπόψη διάφορους παράγοντες όπως είναι η παλαιότητα της κατοικίας, αν υπάρχει ήδη κάποιο σύστημα μονώσεως, το μέγεθος του κτηρίου αλλά και το προϋπολογισμό που θέλουμε να διαθέσουμε στη μόνωση ταράτσας μας.

Το πλέον σημαντικό στην μόνωση της ταράτσας μας είναι η ποιότητα των υλικών. Τα υλικά παίζουν τρομερά σημαντικό ρόλο στις μονώσεις ταρατσών και φυσικά για την επιθυμητή θερμομόνωση της ταράτσας.

Στην εταιρεία Φραγκουλάκης χρησιμοποιούμε πάντοτε, είτε για εξωτερική θερμομόνωση ή μόνωση ταρατσών, το σύγχρονης τεχνολογίας θερμομονωτικό υλικό Durosol. Το Durosol έχει δημιουργηθεί και παράγεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας στον Ασπρόπυργο.Αποτελεί ένα προιόν έρευνας και μελέτης 18 και πλέον ετών που η διάρκει ζωής του προσεγγίζει τον ένα αιώνα!

Στην εταιρεία μας θα βρείτε τα υλικά για όλα τα είδη μόνωσης ταράτσας και μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία που θα αναλάβει στη καλύτερη τιμή της αγοράς να εφαρμόσει το σύστημα μόνωσης της επιλογής σας.

Καταρχάς , ας αποσαφηνίσουμε δυο βασικές έννοιες που συγχέουν πολλοί στο μυαλό τους όταν αναφέρονται στη λέξη μόνωση. Η μόνωση μπορεί να είναι είτε θερμομόνωση ( μόνωση για την μείωση των θερμικών απωλειών) είτε υγρομόνωση (μόνωση για την αποφυγή υγρασίας ή συσσώρευσης υγροποιημένων αερίων-υδρατμών) είτε και τα δυο εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τις υπάρχουσες συνθήκες και περιπτώσεις . Παρακάτω, θα αναφερθούμε συνοπτικά σε κάποια συνδυαστικά συστήματα για μονώσεις ταρατσών και επιμέρους προς το τέλος στην υγρομόνωση.

Πιο συγκεκριμένα τα συστήματα ,τα οποιά αφορούν τις μονώσεις ταρατσών είναι τα εξής:

 

Μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof

Το σύστημα Durosol Light Roof αποτελεί την πιο οικονομική και συμφέρουσα λύση ανάμεσα στις λύσεις για μονώσεις ταρατσών. Με το Durosol Light Roof επιτυγχάνουμε την πλήρη προστασία στο κρύο, ζέστη, υγρασία, βροχές και τις έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές.

Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι με το σύστημα Durosol Light Roof μπορείτε να έχετε,αν το επιλέξετε, 2 στρώσεις στεγανοποίησης αντί για μονή.

Πλεονεκτήματα Durosol Light Roof:

  1. Είναι η πιο ελαφριά μόνωση με βάρος μόνο 9κιλά/τετραγωνικό μετρο
  2. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση θερμομονωτικού υλικού και όχι μόνο κάποιου επαλειπτικού ή ασφαλτόπανου .
  3. Είναι η καταλληλότερη επιλογή για μόνωση ταράτσας παλιών κατασκευών (πριν από το 1980)που δεν αντέχουν μεγάλα σημειακά βάρη.
  4. Αποτελεί τη πιο συμφέρουσα επιλογή αφού κοστίζει μόνο περίπου 14 €/τ.μ. + φπα, ενώ κατά προσέγγιση μαζί με το κόστος κάποιου συνεργαζόμενου συνεργείου μας, το κόστος για το σύστημα Durosol Light Roof φτάνει περίπου τα 20-22 €/τ.μ. + φπα.

 

Μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof Plus

To σύστημα Durosol Light Roof Plus είναι η τέλεια λύση για μόνωση ταράτσας με πλήρη βατότητα. Είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του συστήματος Durosol Light Roof στο οποίο προστίθεται στο τέλος γρανιτοπλακάκι.

Πιο συγκεκριμένα το σύστημα Durosol Light Roof Plus αποτελεί μια λύση για μονώσεις ταρατσών, το οποίο:

  • Έχει πλήρη βατότητα
  • Πολύ ελαφριά μόνωση. Με βάρος μόνο 40kg/ m² ενώ άλλες λύσεις με πλήρη βατότητα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 200kg/m²!
  • Έχει σημαντικά μικρότερο πάχος κονιάματος σε σύγκριση με την τσιμεντοκτονία.
  • Σημαντικά μικρότερο κόστος
  • Δίνεται η δυνατότητα 2 στρώσεων στεγανοποίησης. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετείτε ένα στρώμα από πάνω και ένα στρώμα από κάτω από τη θερμομόνωση. Οι στρώσεις στεγάνωσης έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με μια εκτεθειμένη στεγανωτική στρώση αφού δεν επηρεάζονται από τις καιρικές μεταβολές.
  • Παρέχεται με εγγύηση 10 ετών από την εταιρεία μας.

Συμβατική Μόνωση Ταράτσας

Η πλέον παραδοσιακή μέθοδος μόνωσης ταράτσας και πολύ διαδεδομένη στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος μόνωσης ταράτσας είναι το ενιαίο και συμπαγές στοιχείο. Για την ακρίβεια λόγω του γεγονότος ότι η στεγάνωση είναι πάνω από τη θερμομόνωση αποτρέπεται έτσι η ροή του νερού κάτω από την θερμομονωτική στρώση. Η συμβατική μόνωση παρέχει την δυνατότητα βατότητας. Έτσι προτιμάται από εμπορικές κατασκευές αφού επί το πλείστον έχουν επίπεδες ταράτσες ή μικρής κλίσης. Τέλος το βάρος της μόνωσης ανέρχεται σε ≈50 kg/m².

Είναι ξεπερασμένη πλέον μέθοδος και δεν προτείνεται καθώς η μόνωση έχει εκσυγχρονιστεί . Αντίθετα, το σύστημα Durosol Light Roof αποτελεί μια πρωτοποριακή λύση που προσθέτει πολύ λιγότερο βάρος στην υπάρχουσα κατασκευή και προσδίδει καλύτερα υγρομονωτικά και θερμομονωτικά αποτελέσματα .

Η συμβατική μόνωση ταρατσών έχει ως τελική επίστρωση ασφαλτόπανο και έτσι προσφέρει περιορισμένη βατότητα. Ενδεικτικά η μόνωση αυτή θα σας κοστίσει συμπεριλαμβανομένου των υλικών και το κόστος εφαρμογής 26 €/m² + ΦΠΑ.

Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας

Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας ή αλλιώς Ανεστραμμένη θερμομόνωση της ταράτσας λέγεται η μόνωση στην οποία έχουμε το θερμομονωτικό στρώμα πάνω από τη στεγανοποίηση, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να την προστατεύει. Η ανεστραμμένη εφαρμόζεται σε ταράτσες που έχουν ήδη κάποιο σύστημα στεγανοποίησης εφαρμοσμένο. Ένα άλλο πλεονέκτημα της ανεστραμμένης είναι ότι η διαδικασία εφαρμογής είναι πολύ γρήγορη και εύκολη. Το σύστημα αυτό είναι πλέον κατάλληλο για κτίρια με επαγγελματική ή βιομηχανική χρήση.

Υγρομόνωση και Στεγανοποίηση Ταράτσας

Αυτό το είδος μόνωσης μπερδεύει πολύ κόσμο για το λόγο ότι ενώ πολλοί λένε για μόνωση ταράτσας ενώ εννοούν στεγανοποίηση ταράτσας ή υγρομόνωση. Η διαφορά είναι η εξής όταν θέλουμε να προστατευτούμε από την εξωτερική θερμοκρασία χρειαζόμαστε μόνωση ταράτσας. Από την άλλη όταν θέλουμε να προστατευτούμε από την υγρασία και τα νερά που ίσως τρέχουν τότε χρειαζόμαστε στεγανοποίηση ταράτσας.

Παρόλα αυτά κάποιες φορές αν και έχουμε πρόβλημα με τις υγρασίες η στεγανοποίηση υγρομόνωση δεν είναι η λύση και μόνο με θερμομόνωση θα λύσετε το πρόβλημα με τις υγρασίες. Στην εταιρεία Φραγκουλάκης έχουμε την τεχνογνωσία να διακρίνουμε τις διαφορές και να σας προτείνουμε τη λύση που σας ταιριάζει.

Για ότι απορία έχετε για τις μονώσεις ταρατσών καλέστε επισκεφτείτε το

www.monosistaratson.gr