Οδηγός για μισθωτές

Tα ιδανικά έπιπλα για έναν ενοικιαστή

Για κάποιον που ζει σε μισθωμένη κατοικία, η μετακόμιση δεν είναι άγνωστη λέξη. Πώς όμως ένας ενοικιαστής θα κάνει τη ζωή του εύκολη, προσαρμόζοντας την οικοσκευή του από το ένα σπίτι στο άλλο; Αποκτώντας ευέλικτα έπιπλα, απαντούν οι ειδικοί.

Ξεκινώντας από τον καναπέ, ένα από τα δομικά στοιχεία του σπιτιού, και φθάνοντας στο ψυγείο και στα επιτραπέζια φωτιστικά, ο οικιακός εξοπλισμός ενός μισθωτή κατοικίας θα πρέπει να έχει διαστάσεις και στυλ που να εξυπηρετεί με μικροαλλαγές αρκετά σπίτια, όσο μεγάλα ή μικρά και αν είναι.

Μια από τις λύσεις που προτείνουν οι διακοσμητές είναι η επίπλωση σε… κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι ο τετραθέσιος μονοκόμματος καναπές δεν είναι ο ιδανικότερος για κάποιον που μένει στο ενοίκιο, εκτός και αν γνωρίζει προκαταβολικά ότι το σπίτι που μισθώνει σήμερα θα είναι και το μοναδικό που θα κατοικήσει έως ότου να γεράσει. Επίσης, το τραπεζάκι καθιστικού δύο κομματιών είναι μια καλή επιλογή, καθώς το χωροθετεί κανείς κατά το δοκούν.

Οι ενστάσεις για τον καναπέ ισχύουν και για το ψυγείο. Καλά τα ψυγεία ντουλάπες για μια τεράστια κουζίνα, αλλά δεν χωράνε σε ένα συνηθισμένο σπίτι που προσφέρεται προς μίσθωση, όπου ο χώρος της κουζίνας δεν ξεπερνά τα 18 τετραγωνικά μέτρα.

Προς αποφυγή είναι και οι μονοκόμματες συνθέσεις τοίχου, τα χαλιά μεγάλων διαστάσεων, οι τραπεζαρίες των 12 ατόμων, όπως και οι ενωμένες βιβλιοθήκες μέχρι το ταβάνι, γιατί δεν ξέρετε αν στο μέλλον θα χωράνε ή θα ταιριάζουν στις διαστάσεις του χώρου που ενδεχομένως να μετακομίσετε.

Τέλος, επιλέξτε διπλό κρεβάτι με μέγιστο φάρδος 1,70 μέτρα (ένα κλασικό διπλό κρεβάτι έχει φάρδος 1,60 μ.), καθώς είναι η τυπική διάσταση που χωράει σε όλες τις κρεβατοκάμαρες, μιας και αυτή είναι που «προϋπολογίζεται» στις κατόψεις, όταν σχεδιάζεται η κατοικία.

 

Σχολιάστε το!