Property Πώληση Ακινήτου Τιμή πώλησης

Πώς θα αναδείξετε την αξία του σπιτιού σας

Αφού αποφασίσατε να πουλήσετε το σπίτι σας, προσπαθήστε να βελτιώσετε και την αξία πώλησής του. Η αγορά των ακινήτων σήμερα μοιάζει να είναι πόλεμος τιμών και διαγωνισμός ομορφιάς ταυτόχρονα. Έτσι, για να είναι ανταγωνιστική η τιμή πώλησής του θα πρέπει το σπίτι να δημιουργεί μια θετική πρώτη εντύπωση προσελκύοντας μ΄αυτόν τον τρόπο το μέγιστο αριθμό υποψήφιων αγοραστών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους δέκα βασικούς τρόπους με τους οποίους οι ιδιοκτήτες μπορούν να αυξήσουν την αξία του σπιτιού τους πριν το πουλήσουν.

 • Εξωτερικό βάψιμο
  Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κάνει καλύτερη την πρώτη εντύπωση στους αγοραστές είναι να βαφτεί και αν χρειαστεί να αναπλαστεί το εξωτερικό του κτιρίου και κυρίως η πρόσοψη. Βεβαιωθείτε ότι τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε είναι πιθανό να αρέσουν στους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.
 • Πόρτες και παράθυρα
  Αντικαταστείστε τα παλιά παράθυρα και τις πόρτες με νέας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας, εκτός από καλύτερη εμφάνιση, θερμομόνωση και ηχομόνωση. Είναι σημαντικό για τον υποψήφιο αγοραστή το σπίτι να διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που εκτός από άνεση να του εξασφαλίζουν και οικονομία.
 • Περιβάλλοντας χώρος και φωτισμός
  Καθαρίστε και βελτιώστε το χώρο που περιβάλλει το σπίτι, τον κήπο και την είσοδο του κτιρίου. Ασχοληθείτε με το φωτισμό του εξωτερικού χώρου καθώς πολλοί υποψήφιοι αγοραστές ίσως θελήσουν να δουν πώς φαίνεται το ακίνητο τη νύχτα. Ένα σκοτεινό ακίνητο δημιουργεί μια αίσθηση ανασφάλειας.
 • Δάπεδα
  Τα πατώματα πρέπει να είναι καθαρά, γυαλισμένα και σωστά συντηρημένα. Στα μαρμάρινα δάπεδα προσέξτε και διορθώστε τις ρωγμές, αν υπάρχουν, ενώ στα δάπεδα που έχουν πλακάκια φροντίστε να αποκαταστήσετε όσα έχουν σπάσει ή να διορθώσετε τους φθαρμένους αρμούς. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στα ξύλινα πατώματα, ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν φουσκώματα από υγρασία. Οποιοδήποτε σημάδι μπορεί να δηλώσει πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι, θα το απαξιώσει.
 • Κουζίνα
  Από τους πιο βασικούς χώρους ενός σπιτιού είναι η κουζίνα, η οποία θα πρέπει να προσφέρει αισθητική, κυρίως, όμως, λειτουργικότητα. Αντικαταστήστε ή διορθώστε τους χαλασμένους μηχανισμούς από τα ντουλάπια ή τα συρτάρια, αλλάξτε, αν πρέπει, τη βρύση, πρώτα από όλα όμως φροντίστε με μεγάλη σχολαστικότητα για την καθαριότητα όλου του χώρου. Στην κουζίνα θα δώσει ιδιαίτερο βάρος ο υποψήφιος αγοραστής, ειδικά αν βρίσκεται σε ενιαίο χώρο με το σαλόνι.
 • Μπάνιο
  Όλοι οι αγοραστές θέλουν το νέο τους μπάνιο να είναι φροντισμένο. Όταν αυτό είναι καθαρό, με καινούριες βρύσες και όμορφα ανανεωμένα αξεσουάρ (π.χ. πετσετοκρεμάστρες ή σαπουνοθήκες) κερδίζει τις εντυπώσεις. Ένας μεγάλος καθρέφτης δημιουργεί την αίσθηση ότι ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος και ενώ δεν κοστίζει πολλά αναβαθμίζει το μπάνιο και μπορεί να επηρεάσει την τελική επιλογή.
 • Εσωτερικό βάψιμο
  Είναι μια απαραίτητη διαδικασία, η οποία αναδεικνύει καλύτερα τους χώρους του σπιτιού. Αποφύγετε το λευκό χρώμα, έχει ξεπεραστεί. Χρησιμοποιήστε χρώματα χαρούμενα και φωτεινά, φροντίστε όμως να ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά και με το σύνολο του σπιτιού.
 • Φωτισμός
  Σε ένα καλά φωτισμένο σπίτι τονίζονται καλύτερα τα χαρακτηριαστικά του. Μια σωστά φωτισμένη κουζίνα δείχνει πιο λειτουργική, ενώ ο κατάλληλος φωτισμός στο σαλόνι τονίζει τα διακοσμητικά και σχεδιαστικά στοιχεία που αλλιώς μπορεί να είχαν χαθεί. Σε κάθε επίδειξη του σπιτιού στους υποψήφιους αγοραστές φροντίστε να είναι ανοιχτά όλα τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες καθώς και όλα τα φώτα. Η φωτεινότητα ενός σπιτιού ανήκει στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και…. πληρώνεται.
 • Αγγελία
  Μια σωστά γραμμένη αγγελία βοηθά τον υποψήφιο αγοραστή να σχηματίσει σωστή εικόνα για το ακίνητο πριν το δει. Αναφέρετε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σπιτιού χωρίς υπερβολές ή αναλήθειες. Τονίστε όλα τα πλεονεκτήματά του και κεντρίστε το ενδιαφέρον του αγοραστή να το επισκεφτεί.
 • Επίδειξη
  Η παρουσίαση του ακινήτου στον υποψήφιο αγοραστή είναι πολύ σημαντική για τη λήψη της τελικής απόφασης. Περιγράψτε τα χαρακτηριστικά του σπιτιού και τονίστε τα με διαφορετικό τρόπο κατά περίπτωση. Για παράδειγμα αν το σπίτι προορίζεται για οικογένεια προβάλετε περισσότερο την κουζίνα από ότι αν προορίζετε για εργένη. Μην προσπαθήσετε να συγκαλύψετε κάποια μειονεκτήματα. Όταν θα γίνουν αντιληπτά μπορεί να χαλάσει η συμφωνία ακόμα και την τελευταία στιγμή και αυτό θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο.

σχόλιο

Σχολιάστε το!